Ένα Ανοιξιάτικο Μείγμα | Deborah Silver & Co.

0
Ένα Ανοιξιάτικο Μείγμα |  Deborah Silver & Co.

Φυτεύουμε φορτία κοντέινερ τον Απρίλιο για τον εορτασμό της άνοιξης. Το μήκος, το βάθος και το πλάτος αυτής της φύτευσης ενημερώνονται και καθορίζονται από εκείνα τα διαθέσιμα υλικά που μπορούν να ανεχθούν την ψύχρα. Τα εκτρεφόμενα κλαδιά μας αποστέλλονται στις αρχές της άνοιξης και στα τέλη του φθινοπώρου. Παρέχουν μάζα, όγκο και ύψος στις διαρρυθμίσεις των εμπορευματοκιβωτίων μας σε μια εποχή που η ανοιξιάτικη περίοδος μόλις αρχίζει. Δεν μπορώ να εκφράσω πόσο με κίνησε το ενδιαφέρον, που μου δόθηκε ένα πρόσφατο και απροσδόκητο δώρο 50 μίσχων μιας νέας ποικιλίας ιτιάς μουνί. Ο Π τα έστειλε απροειδοποίητα, και χάρηκα που τα πήρα. Πόσο υπέροχα είναι αυτά τα κλαδάκια; Οι λευκές, γκρι και μαύρες γατούλες δεν μοιάζουν καθόλου με καμία μουνί ιτιά που ξέρω. Αυτή η παραλλαγή παρατηρήθηκε στο χωράφι τους και πάρθηκε η απόφαση να πολλαπλασιαστεί το φυτό. Μου έστειλαν όλα τα υπόλοιπα στελέχη που είχαν διαθέσιμα – 200 – με την υπόσχεση ότι θα ήταν περισσότερα διαθέσιμα τον επόμενο χρόνο.

Ζητώντας ένα πιθανό όνομα για αυτή τη νέα ποικιλία, υιοθέτησαν την πρόταση του Rob. Spring Velvet είναι. Εύστοχα, νομίζω. Η πρότασή μου για το Spring Sensation ήταν το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν τους είδα. Είναι τόσο σπάνιο που ένα νέο φυτό ή ποικιλία είναι διαθέσιμο για δοχεία νωρίς την άνοιξη. Αυτή η μικρή ομάδα φυτών (περιλαμβάνω τους κομμένους μίσχους της ιτιάς και του σκυλόξυλου σε αυτήν την ομάδα) που μπορεί να διαχειριστεί τον πολύ πρώιμο καιρό της άνοιξης γίνεται μεγαλύτερη καθώς ο καιρός μετριάζεται. Την 1η Απριλίου, οι επιλογές μου για φύτευση περιορίζονταν σε κλαδιά και πανσέδες ψυχρής καλλιέργειας – υπό την προϋπόθεση ότι οι νυχτερινές θερμοκρασίες δεν έπεφταν κάτω από τους 24 βαθμούς περίπου. Τώρα, δεδομένου ότι είναι η 15η Απριλίου, θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε την παλέτα των φυτών μας.

Αυτές οι πρώτες φυτεύσεις βασίζονται στο μείγμα, δηλαδή στο μείγμα των χρωμάτων. Δεν θα πίστευα ότι οι πανσέδες σε χρώμα merlot θα ταίριαζαν καλά με ροζ βιόλες και πανσέδες λεβάντας, αλλά αυτό το μείγμα αποδείχθηκε εκπληκτικά ζωηρό. Ο ποικιλόμορφος κισσός της Αλγερίας τραβάει τα φύλλα του όταν οι νυχτερινές θερμοκρασίες πέφτουν πολύ χαμηλές-ναι. Αλλά ο κίνδυνος είναι αρκετά χαμηλός ώστε να δικαιολογεί τη φύτευσή τους και την ελπίδα για το καλύτερο. Αυτή η ζαρντινιέρα βρίσκεται σε μια σκεπαστή βεράντα, με τοίχους στις τρεις πλευρές. Τα dracaenas Janet Craig που φυτεύουμε εδώ για το καλοκαίρι παραμένουν όμορφα μέχρι το φθινόπωρο. Όσο για τα faux picks, μου αρέσει αυτό που προσθέτουν στο μείγμα. Οι πράσινες μπάλες fuzz και οι λευκοί μίσχοι σφαιρών deco είναι γραφικοί και γλυπτικοί. Είναι και ιδιότροποι.

Αυτή η σειρά κουτιών διαθέτει τα ίσια και κάθετα στελέχη της χάλκινης ιτιάς και το οριζόντιο στρώμα πανσέδων. Τα ψεύτικα γκαζόν προσθέτουν ένα μεταβατικό στρώμα που μαλακώνει τη διασταύρωση μεταξύ της χάλκινης ιτιάς και αυτών των πανσέδων. Αν και το ψεύτικο γρασίδι είναι ψεύτικο, έχουν μια χαλαρή εμφάνιση που δεν είναι μόνο πιστευτή – είναι ευπρόσδεκτη. Τα ψεύτικα χόρτα έχουν εξελιχθεί από μια άκαμπτη και οδυνηρά εμφανή απομίμηση σε μια χαριτωμένη και γοητευτική αναπαράσταση του τι πρόκειται να ακολουθήσει. Τα σημάδια της άνοιξης είναι ακόμα διακριτικά εδώ. Τα ανθεκτικά διακοσμητικά χόρτα στη ζώνη μου θα ξυπνήσουν μόλις στις αρχές Ιουνίου. Αυτά τα κουτιά μιλούν στην άνοιξη με θαρραλέο και αυθάδικο τρόπο.

Αυτό το δοχείο διαθέτει μια ορτανσία δέντρου που ξεχειμωνιάσαμε μέσα στο μη θερμαινόμενο κτίριο του τοπίου μας. Θα περάσει λίγος καιρός μέχρι να υπάρξουν φύλλα. Η διαδικασία παρακολούθησης αυτού του θάμνου να ξεφυλλίζει είναι μια εμπειρία της άνοιξης που δεν πρέπει να χάσετε. Τρεις ποικιλίες πανσέδων με στενά συνδεδεμένο χρώμα δημιουργούν ένα μείγμα που είναι οπτικά ενδιαφέρον.

Η ανάμειξη χρωμάτων είναι ένας τρόπος να κάνετε τα οικεία υλικά να φαίνονται φρέσκα. Μόλις αναπτυχθεί αυτή η φύτευση, θα είναι ευκολότερο να δούμε ότι το χρώμα στις γλάστρες σχετίζεται, αλλά διαφορετικό από τους πανσέδες στο έδαφος.

Αυτή η σύγχρονη ανοιξιάτικη φύτευση διαθέτει μια χρωματική παλέτα που ξεχωρίζει για την έντονη αντίθεση της.

Αυτή η γλάστρα είναι εξ ολοκλήρου φυτεμένη με πανσές αποχρώσεις λεβάντας. Η χρωματική παραλλαγή είναι ενσωματωμένη στην ποικιλία. Οι νυχτερινές θερμοκρασίες είχαν βελτιωθεί αρκετά ώστε να επιτρέπεται η προσθήκη λευκού ετήσιου φλοξ και αλυσούμιου στους πανσέδες. Γύρω από το σύγχρονο κεντρικό κομμάτι-μαρούλι. Το ψεύτικο γρασίδι είναι πολύ κοντό και πεσμένο. Τα κουπιά είναι τμήματα φύλλων φοίνικα που στεγνώνουν.

Αυτό το κουτί βρίσκεται σε πολύ προστατευμένη τοποθεσία. Οι φτέρες της φωλιάς των πουλιών θα χειριστούν εύκολα την ψύχρα. Το υπόλοιπο κουτί είναι φυτεμένο με λευκούς πανσέδες και αλυσούμι. Η υφή του αλυσούμιου θα δώσει σύντομα ένα αφρώδες φύλλο στα πλατιά φύλλα των φτερών.

Οι πανσέδες που κουβαλάμε σπέρνονται τον Οκτώβριο και ξεχειμωνιάζονται σε μη θερμαινόμενα τούνελ σπίτια. Είναι λογικό ότι ο καλλιεργητής μας έχει επιλέξει ποικιλίες που είναι καλά προσαρμοσμένες και ευδοκιμούν υπό αυτές τις συνθήκες. Αν και υπάρχει ένας πεπερασμένος αριθμός ποικιλιών πανσών και βιόλας, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούν να συνδυαστούν αυτές οι ποικιλίες για να επιτευχθεί μια ξεχωριστή εμφάνιση. Σε αυτόν τον πελάτη αρέσουν τα έντονα χρώματα και η έντονη αντίθεση.

Τα φυτά σε αυτό το κουτί είναι παστέλ και ανοιχτό χρώμα. Μόλις το φλοξ μεγαλώσει, το κουτί θα έχει όγκο καλύτερα ανάλογο με το μέγεθος του κουτιού. Κοιτάζοντας φωτογραφίες μερικών από τις γλάστρες που φυτέψαμε την περασμένη εβδομάδα, είναι πράγματι εντυπωσιακά διαφορετικές μεταξύ τους. Είναι χαρά να έχεις κάτι να φυτέψεις νωρίς την άνοιξη.

Αυτό το καλάθι είναι το φύτεμα του Ρομπ.

Όχι μόνο τα ανοιξιάτικα κοντέινερ αντιπροσωπεύουν μια προεπισκόπηση του τι πρόκειται να έρθει στο τοπίο και τον κήπο, αλλά θα φτάσουν στα ένδοξα καλύτερά τους στα τέλη Μαΐου και τον Ιούνιο.

Schreibe einen Kommentar