Γιατί το Homeschool είναι η σωστή επιλογή για εμάς

0
Γιατί το Homeschool είναι η σωστή επιλογή για εμάς

Υπάρχουν κάποιες μέρες που παλεύω. Μερικές μέρες νιώθω σαν να αποτυγχάνω. Η εκπαίδευση στο σπίτι δεν είναι πάντα να τρώμε κέικ και να το τρώμε επίσης. Η μάθηση δεν είναι πάντα εύκολη. Δεν είναι πάντα διασκεδαστικό, αλλά υπάρχουν μέρες που είναι επικές. Θέλω να πω, είμαι έκπληκτος με το πόσο έξυπνα είναι τα παιδιά.

Είμαι άναυδος με το πώς τα παιδιά απορροφούν πληροφορίες σαν ένα σφουγγάρι που μουλιάζει στο νερό… Ειδικά, το μεγαλύτερο παιδί μου, το ίδιο παιδί που το δημόσιο σχολικό σύστημα έλεγε ότι δεν μπορούσε να γράψει ούτε μια πρόταση από τον πίνακα στο χαρτί του τις οκτώ ώρες του.

Το παιδί που δεν μπορούσε να ολοκληρώσει την εργασία που στάλθηκε σπίτι σε έξι ώρες. Έξι ώρες εργασίας κάθε βράδυ με αυτόν τον τύπο, κυρίως επειδή δεν καταλάβαινε τη δουλειά, επειδή του έδειχναν για 15 λεπτά εκείνη την ημέρα. Στη συνέχεια, η επόμενη μέρα θα ήταν νέες δεξιότητες για «μάθηση». ΠΑΡΑΦΡΩΝ! Οι λόγοι μας για να φοιτήσουμε στο σπίτι πέφτουν κυρίως στο γεγονός ότι το δημόσιο σχολικό σύστημα θα αποτύχει σε ορισμένα παιδιά, όπως το δικό μου και είναι πολύ καλύτερα στο σπίτι.

Ξέρω ότι κάποιοι από εσάς περνάτε αυτό ακριβώς το πράγμα. Σε νιώθω, νιώθω. Πάλεψα με το σχολείο για τρία χρόνια. Ήθελα να μάθω γιατί τον περνούσαν συνέχεια στην επόμενη τάξη, όταν είχε όλα τα F στο δελτίο του και ο δάσκαλος δεν είχε παρά παράπονα. Γιατί δεν θα τον έβαζαν σε σχέδιο IEP. Μετά από τρία χρόνια, ξέρετε ποια ήταν τα τελευταία τους λόγια για μένα; Είναι καλά, είναι στο ΠΡΑΣΙΝΟ.

Το δημόσιο σχολείο έχει να κάνει με τα δεδομένα

Ξέρεις τι μιλούσαν, Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ; Τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ… Τον έβαζαν συνέχεια να κάνει εξετάσεις. Ήταν καθημερινό, ό,τι έκανε ακολουθήθηκε από τεστ.

Πιο πολύ δοκιμαζόταν παρά διδασκόταν. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, απέτυχε σε αυτές τις δοκιμές, αλλά τα DATA, τα δεδομένα έλεγαν ότι ήταν στο πράσινο και δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Ωχ, ναι. Δεν έχει προβλήματα, το εκπαιδευτικό σύστημα έχει προβλήματα.

Εάν οι δάσκαλοι μπορούσαν να έχουν περισσότερη ελευθερία να διδάξουν, περισσότερο χώρο και περισσότερα εφόδια για να γίνουν δημιουργικοί, μπορεί απλώς να είναι επιτυχημένοι. Αυτό το δομημένο σύστημα βάζοντας τους ανθρώπους σε ένα κουτί, αποτυγχάνει τόσους πολλούς. Ο βιασμός όλων των δεδομένων των παιδιών είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για να φοιτήσω στο σπίτι τα παιδιά μου.

Εάν βρίσκεστε σε παρόμοια κατάσταση και σκέφτεστε να κάνετε εκπαίδευση στο σπίτι, είμαι εδώ για εσάς. Εάν χρειάζεστε έναν φίλο, επικοινωνήστε μαζί μου χρησιμοποιώντας τη σελίδα επικοινωνίας. Εχω πάει εκεί. Ελπίζω ότι αυτή η ανάρτηση θα σας βοηθήσει επίσης.

Μια από τις καλές μέρες…

Τις προάλλες, ένα από τα αγόρια είπε, „Μου αρέσει να μαθαίνω μαθηματικά με αυτόν τον τρόπο, είναι διασκεδαστικό!“ Ξέρεις τι κάναμε; Παίζοντας με lego και μιλάμε για πίτσα. Μαθαίναμε για τα κλάσματα και τα δεκαδικά. Ω ναι! Φίλε, με έκανε να σκεφτώ ότι αν οι δάσκαλοί μου είχαν την ικανότητα να αλλάξουν τον τρόπο που προσπαθούσαν να με διδάξουν, θα μπορούσα απλώς να μάθαινα τα μαθηματικά αντί να σκέφτομαι.

Γιατί η εκπαίδευση στο σπίτι με κάνει χαρούμενη

 • Δεν χρειάζεται να απαντήσω στο δημόσιο σχολικό σύστημα.
 • Ξέρω ότι τα παιδιά μου δεν αναγκάζονται να μάθουν για άλλες θρησκείες και ότι είναι η αλήθεια. Νομίζω ότι είναι έξυπνο να μελετάς κάθε είδους πράγματα, ακόμη και άλλες θρησκείες, αλλά το να λες σε ένα παιδί τι πρέπει να πιστεύει όταν ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα είναι απλώς λάθος. Ούτε τους το κάνω αυτό. Τους λέω τι πιστεύω, τους διδάσκω τι πιστεύουν οι άλλοι και τους αφήνω να αποφασίσουν μόνοι τους. Ο Θεός, τελικά, μας έδωσε τη δύναμη της επιλογής, σωστά; Θα πρέπει να έχουν την επιλογή σε ποια ανώτερη δύναμη πιστεύουν ή αν πιστεύουν καθόλου. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, νομίζω ότι η πίστη τους στον Θεό είναι πραγματικά ισχυρή, γιατί επέλεξαν να πιστέψουν στον Ιησού και ήταν επιλογή τους! 🙂
 • ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!
 • Μαθαίνω με τα παιδιά μου.
 • Δεν χρειάζεται να παλέψω για παρεξηγημένες εργασίες στην τάξη ή στο σπίτι.
 • Μπορώ να εκπαιδεύσω τα παιδιά μου στο σπίτι σε λιγότερο χρόνο και έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο!
 • Όταν το παιδί μου έχει προβλήματα μάθησης, δεν υπάρχει μεσάζων να αντιμετωπίσει. Δεν ανησυχώ για το ποιες μεθόδους θα χρησιμοποιούσε κάποιος άλλος. Εάν μια μέθοδος δεν λειτουργεί, υπάρχουν πολλές περισσότερες και δεν χρειάζεται να κάνουμε αίτηση σε κάποιο ειδικό συμβούλιο εκμάθησης για να το κάνουμε, ΑΠΛΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ! 🙂 Θέλω επίσης να προσθέσω ότι δεν χρειάζεται να σκοτώσουμε άλλα 46.000 δέντρα συμπληρώνοντας φόρμες και τέτοια και εκτυπώνοντας δεδομένα για να υποστηρίξουμε το γεγονός ότι ο δάσκαλος λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα…(ugg) Σώστε τα δέντρα!
 • Μιλώντας για μαθησιακές δυσκολίες, τα φρικτά προβλήματα που περιέγραψε και αντιμετώπισε το σχολείο με το παιδί μου φάνηκε να έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Το μόνο πρόβλημα που φαίνεται να έχει είναι λίγο πιο αργό από άλλους, αλλά πλήρως ικανό να κάνει δουλειά, σε αντίθεση με αυτό που βίωσε το σχολείο.
 • Όχι άσχημες σημειώσεις από το σχολείο, ειδικά το αγαπημένο μου, δεν το υπογράψατε, ή αυτό πρέπει να υπογραφεί. Κι ας μην υπάρχει χώρος για υπογραφή. Ουγκ!
 • Δεν ξοδεύω 20 λεπτά έως μία ώρα για να περάσω σε σακίδια πλάτης και χαρτιά και το αγαπημένο μου να σκοτώνει 43.000 δέντρα κάθε μέρα. Ωστόσο, εξακολουθώ να ελέγχω την ανεξάρτητη δουλειά που έχουν τα παιδιά μου και κάθομαι και διδάσκω τα παιδιά μου, αλλά…
 • Ο χρόνος διδασκαλίας είναι χρόνος συγκόλλησης. Όλοι μπορούμε να μιλήσουμε για αυτό που σκεφτόμαστε, πιστεύουμε και ονειρευόμαστε. Είναι η καλύτερη εμπειρία συγκόλλησης από τότε που θηλάζω τα μωρά μου. Η ζωή είναι απασχολημένη, ειδικά όταν και οι δύο γονείς εργάζονται. Δεν υπήρχε χρόνος για συζήτηση όταν πήγαιναν στο δημόσιο σχολείο. Πόσο τρομερό!
 • Ξέρω τι τρώνε τα παιδιά μου. Επιπλέον, ξέρω ότι δεν πηγαίνουν στο σχολείο και κάθονται για οκτώ ώρες τρώγοντας μόνο ένα γεύμα όλη την ώρα από τις 7:30 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. Ξέρω ότι οι δάσκαλοι μας ζητούν να στέλνουμε σνακ κάθε μέρα, αλλά πραγματικά πόσος χρόνος αφιερώνεται στα σνακ; Το να μην ξέρω με βεβαιότητα ότι τα παιδιά μου τρώνε αρκετό φαγητό είναι ένα πρόβλημα για μένα. Πάντα «πείναν» μέχρι να φτάσουν στο σπίτι.
 • NO.MORE.CANDY.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! Καλή θλίψη! Αν ήμουν κλεισμένος σε ένα δωμάτιο με 30 παιδιά όλη μέρα, το τελευταίο πράγμα που θα τους έδινα είναι κάθε είδους ζάχαρη. Δεν είμαι σίγουρος πώς οι δάσκαλοι ή γιατί θα το έκαναν αυτό. Η ζάχαρη κάθε μέρα δεν είναι Bueno φίλοι μου. Τα ζαχαρούχα σκουπίδια είναι πλέον δεσμευμένα για κάθε τόσο.

Γιατί αρέσει στα παιδιά το homeschool;

 • Όχι πια ο μεσαίος. Οι δάσκαλοι ή το σχολείο θέλουν αυτό ή εκείνο, αλλά αρνούνται να το γράψουν κάπου ή να το βάλουν σε χαρτί και περιμένουν από το παιδί σας να σας μεταδώσει ένα μήνυμα. Γίνεται δύσκολο, ειδικά όταν γυρίζουν σπίτι από το σχολείο και λιμοκτονούν επειδή το μεσημεριανό γεύμα ήταν στις 10:30 π.μ. και μετά πρέπει να επικεντρωθούν σε ώρες εργασίας, κλπ…
 • Δεν κάθονται σε μια καρέκλα για 8-12 ώρες την ημέρα. Ο χρόνος που αφιερώνουμε καθιστοί είναι πολύ λιγότερος, και είμαστε ελεύθεροι να περάσουμε το χρόνο εκμάθησής μας οπουδήποτε ακόμα και έξω καθισμένοι στο γρασίδι!
 • Υπάρχουν πολύ λιγότεροι περισπασμοί.
 • Έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο. Εξερευνούν περισσότερα και κάνουν πολλή δωρεάν μάθηση επειδή είναι περίεργοι και θέλουν να μάθουν πώς λειτουργεί κάτι!
 • Το διάλειμμα γίνεται κάθε μέρα. Δεν υπάρχει κανένας δάσκαλος που να τους κρατά από το ελεύθερο παιχνίδι επειδή δεν παρέλαβαν την εργασία έγκαιρα (ή καθόλου). Θεωρώ ότι η δουλειά γίνεται κάθε μέρα. Υπάρχουν λιγότεροι περισπασμοί εδώ, διευκολύνει πολύ την ολοκλήρωση της εργασίας. Λαμβάνουν επίσης την απαραίτητη βοήθεια one on one που κατά καιρούς χρειάζεται κάθε παιδί. Οι δάσκαλοι έχουν τόσους πολλούς μαθητές που είναι δύσκολο να τους δώσεις έναν προς μία φορά.
 • Τους αρέσει που κατάφεραν να κάνουν νέους φίλους μέσω του homeschool.
 • Οι εκδρομές καλύπτονται από αυτό που θα θέλαμε να κάνουμε και όχι αυτό που θα ήθελε ένα μαθητικό σώμα. Επιπλέον, οι εκδρομές που έχουμε είναι όλες τεράστιες (αλλά διασκεδαστικές) εμπειρίες μάθησης!

Οι επαγγελματίες είναι πάντα καλύτεροι σωστά;

Πριν κάνω παιδιά, πάντα πίστευα ότι θα τα εκπαιδεύσω στο σπίτι, αλλά όταν ήρθε η ώρα για το σχολείο σκέφτηκα πώς θα μπορούσα να είμαι καλύτερος από κάποιον που είναι μορφωμένος. Οι επαγγελματίες είναι πάντα καλύτεροι σωστά; Πήγα λοιπόν στη δουλειά και έβαλα τα παιδιά στο σχολείο. Δούλεψα τον πισινό μου για να πληρώσω τα σχολικά πράγματα και τον παιδικό σταθμό για τα μικρά.

Σκέφτηκα λάθος…

Τελικά, συνειδητοποίησα ότι τα πράγματα απλά δεν λειτουργούσαν για όλα τα παιδιά μου στο σχολείο. Είχα βαρεθεί να ανεχτώ και το BS! Επιτέλους είχα μια θεοφάνεια, πώς θα μπορούσε κάποιος να είναι καλύτερος δάσκαλος από τη μητέρα σου. Ο Θεός μου δάνεισε αυτά τα παιδιά για να τα καθοδηγήσω.

Κατάλαβα ότι αν θέλεις να γίνει κάτι ΣΩΣΤΑ, κάνε το μόνος σου! Πήρε λίγο χρόνο για να μιλήσω με τον σύζυγό μου. Εξέπληξα τα παιδιά με αυτό. Στην αρχή λυπήθηκαν που άφησαν τους φίλους και τους δασκάλους τους, αλλά αυτό εξαφανίστηκε την πρώτη μέρα!

Όταν ξεκίνησαν το σχολείο στο σπίτι εκείνη την ημέρα, ήταν όλοι για αυτό. Ήταν ένα καλό συναίσθημα. Κάνουμε μαθήματα κατ‘ οίκον εδώ και δύο χρόνια. Τα κάνουμε φανταστικά! Αν το λέω ο ίδιος. Είναι όλοι αυτοί όμως. Είναι πρόθυμοι και έτοιμοι να έχουν περισσότερες γνώσεις.

Έχω μάθει τόσα πολλά, και ακόμη και όσα θυμάμαι, είναι πολύ ωραίο να διαβάζω ξανά για αυτό ως ενήλικας. Το διάβασμά μου για ευχαρίστηση είναι πάντα ενημερωτικό. Σπάνια διαβάζω ένα φανταστικό βιβλίο.

Εάν έχετε ερωτήσεις ή χρειάζεστε υποστήριξη για το ταξίδι σας στην εκπαίδευση στο σπίτι, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε τη σελίδα επικοινωνίας για να μου στείλετε μήνυμα ή μπορείτε να αφήσετε ένα σχόλιο εδώ. Ευχαριστούμε που διαβάσατε για το ταξίδι μας!

Θα ήθελα πολύ να μάθω τι σκέφτεστε!… Αφήστε μου ένα σχόλιο!

Κοινοποιήστε στο Pinterest!

Λόγοι για το Homeschool. Δείτε τους λόγους για τους οποίους η εκπαίδευση στο σπίτι λειτουργεί για εμένα και τα παιδιά μου. Γιατί είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό; Homeschool-σωστή-επιλογή. | http://homesteadwishing.com/reasons-to-homeschool/ | Homestead Wishing, Συγγραφέας Kristi Wheeler | γιατί-homeschool, is-homeschooling-the-right-choice, reason-to-homeschool |

Schreibe einen Kommentar