Γνωρίστε το μέλος του συμβουλίου του Hike it Baby και τον μπαμπά: Julio Soria

0
Γνωρίστε το μέλος του συμβουλίου του Hike it Baby και τον μπαμπά: Julio Soria

Αυτή την Ημέρα του Πατέρα, θα θέλαμε να αφιερώσουμε ένα λεπτό για να σας παρουσιάσουμε ένα από τα νεότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μας και τον μπαμπά του Hike it Baby, Julio Soria. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τον Julio, πώς βρήκε το Hike it Baby και τις σκέψεις του να γίνει μπαμπάς.

(στα Ισπανικά παρακάτω!)

Πώς ήταν η φύση μέρος της ζωής σας; Πού βρίσκετε την οικογένειά σας να εξερευνά περισσότερο τη φύση;

Ήμουν πολύ τυχερός που μεγάλωσα με γονείς που με πήγαν για κατασκήνωση σε μικρή ηλικία. Ο παππούς μου θα καλλιεργούσε επίσης μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών στο κτήμα του, μια παράδοση που έφερε μαζί του όταν μεγάλωσε σε ένα ράντσο στο Μεξικό. Αυτό φύτεψε έναν σπόρο μέσα, μια αγάπη για τη σύνδεση με το έδαφος και την τροφή που αναπτύσσεται από αυτό. Τώρα εξασκώ την αστική γεωργία στο σπίτι, με κοτόπουλα στην αυλή

και ενσωμάτωση ιθαγενών φυτών και λιμνών άγριας ζωής προς όφελος της άγριας ζωής. Η αυλή μας έγινε όαση και παρείχε διαφυγή από τα lockdown της πανδημίας, ένα προνόμιο που δυστυχώς πολλοί δεν είχαν στο Λος Άντζελες. Οι άνθρωποι σκέφτονται το Λος Άντζελες ως μια πόλη χωρίς φύση, αλλά το αντίθετο είναι στην πραγματικότητα η αλήθεια. Το LA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΗΜΟΣ! Ζούμε σε ένα μεσογειακό κλίμα και η περιοχή μας βρίσκεται σε ένα βιολογικό hot spot γνωστό ως χλωριδική επαρχία της Καλιφόρνια. Το Λος Άντζελες διχοτομείται από δύο εγκάρσιες οροσειρές, την Εθνική περιοχή αναψυχής των βουνών Santa Monica και το Εθνικό Μνημείο των Βουνών San Gabriel. Έχουμε μίλια ακτογραμμής διάσπαρτη από πισίνες παλίρροιας και δάση φυκιών. Έχουμε επίσης αστικά ποτάμια για αναδημιουργία. Όλα αυτά τα μέρη όχι μόνο έθεσαν το σκηνικό για την καριέρα μου, αλλά παρείχαν πολλές τοποθεσίες για να αναδημιουργήσω. Επίσης, δεν μπορώ να αναγνωρίσω ότι όλη αυτή η «δημόσια γη» βρίσκεται στις απαραίτητες περιοχές της Οι λαοί Tongva, Kizh, Tataviam και Chumash. Αυτές τις μέρες η οικογένειά μου και εγώ βρισκόμαστε να εξερευνούμε τις πισίνες της παλίρροιας πιο συχνά. Ο γιος μου λατρεύει να ψάχνει για πλάσματα, ειδικά θαλάσσιους λαγούς!

Πώς μάθατε και πώς ασχοληθήκατε με το Hike it Baby;

Έμαθα για πρώτη φορά για το HiB το 2014, όταν γεννήθηκε ο γιος μου. Ήμουν έμπειρος φυσιοδίφης και

υπαίθριος. Δεν έψαχνα τόσο πολύ για συμβουλές για το πώς να πεζοπορώ με ένα παιδί, αλλά για μια κοινότητα γονέων που τους άρεσε να πεζοπορούν. Δεδομένου ότι η HiB είχε μόλις ιδρυθεί, δεν υπήρχαν ομάδες στο Λος Άντζελες (αρχικά Tovaangar, το σπίτι των ανθρώπων της Tongva) όπου ζούμε. Επτά χρόνια και μια σταδιοδρομία που εργάζεται για διατομεακές περιβαλλοντικές οργανώσεις που καθοδηγούν νεαρούς ενήλικες από ιστορικά αποκλεισμένες κοινότητες σε μια πορεία σταδιοδρομίας στα πάρκα και τη διατήρηση. Έγινα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HiB φέτος και είμαι πολύ χαρούμενος που φέρνω την εμπειρία μου ως επαγγελματίας σε εξωτερικούς χώρους και ως γονέας σε εξωτερικούς χώρους!

Γιατί είναι σημαντικό για εσάς ως μπαμπάς να μεγαλώσετε το παιδί σας ώστε να αγαπά τη φύση και την ύπαιθρο;

Αυτή είναι μια πολυεπίπεδη απάντηση σίγουρα! Είμαι ο περήφανος πατέρας ενός όμορφου παιδιού που τυγχάνει να ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Έχουμε ανακαλύψει ότι η φύση παρέχει μια θεραπεία που δεν μπορεί να πάρει πουθενά αλλού. Το να είναι έξω τον ηρεμεί. Φαίνεται να γειώνεται. Το άγχος των ερεθισμάτων της πόλης λιώνει. Έτσι πρώτα και κύρια η φύση παρέχει οφέλη κοινωνικο-συναισθηματικά, ψυχικής υγείας και σωματικής άσκησης. Ο γιος μου είναι 7 ετών. Αντιμετωπίζει έναν μεταβαλλόμενο πλανήτη που προκαλείται από ακραία καιρικά φαινόμενα που οδηγούνται από την κλιματική αλλαγή. Έχετε μελετήσει το Έκθεση IPCC 2022;! Ο μόνος τρόπος που εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτήν την πορεία είναι να ξεκινήσουμε όλοι μας. Μεγαλώνοντας τα παιδιά μας να αγαπούν και να εκτιμούν τη φύση και την ύπαιθρο, μεγαλώνουμε την επόμενη γενιά διαχειριστών να φροντίζουν τον πλανήτη.

Τι σας έχει εκπλήξει περισσότερο όταν είστε μπαμπάς;

Κάθε μέρα επιφυλάσσει μια νέα έκπληξη, μια αποκάλυψη! Αυτή η ερώτηση είναι ίσως η καλύτερη απάντηση από ένα βιβλίο. Νομίζω ότι για μένα θα ήταν η ικανότητά μου να είμαι πιο ευαίσθητος γύρω του και να αισθάνομαι τι χρειάζεται. Είναι αλήθεια, εμείς οι μπαμπάδες έχουμε μια έκτη αίσθηση κατά τη γέννηση του παιδιού. Νομίζω ότι το δικό μου έχει εξελιχθεί περισσότερο για να καλύψει τις συναισθηματικές του ανάγκες πάνω από όλα.

Γνωρίζουμε ότι μερικές φορές οι μπαμπάδες θεωρούνται στην κοινωνία ως «φύλακες μωρών» όταν φροντίζουν τα παιδιά τους. Ωστόσο, ξέρουμε ότι οι μπαμπάδες δεν είναι μπέιμπι σίτερ, είναι εμπλεκόμενοι γονείς! Μπορείτε να μοιραστείτε την άποψή σας;

Είμαι σίγουρα κάτι παραπάνω από «μπαμπάς του Σαββατοκύριακου» που τον παίρνει μόνο στις εξόδους. Για μένα, το να είμαι μπαμπάς σημαίνει κυρίως να τον συνηγορώ στο σχολείο, στη θεραπεία και στις επισκέψεις στο γιατρό. Συμμετοχή σε συναντήσεις IEP. Δεν ενδίδετε σε ατελείωτα αιτήματα για χρόνο οθόνης όλη την ώρα. Προσπαθώντας απεγνωσμένα να τον ενθαρρύνω να τρώει υγιεινά. Διδάσκω στον γιο μου να έχει θετικές αξίες για το σώμα, ειδικά να σέβεται τις γυναίκες όλων των μορφών. Μαθαίνοντάς του να σέβεται τους μεγαλύτερους. Και διδάσκοντάς του τις αξίες της περιποίησης της γης. Αλλά δεν το κάνω μόνος μου. Έχω ένα καταπληκτικό σύστημα υποστήριξης στους γονείς και τον σύντροφό μου.

Καλωσορίσατε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Hike it Baby, Julio!

Αυτή την Ημέρα του Πατέρα, θα θέλαμε να αφιερώσουμε ένα λεπτό για να σας παρουσιάσουμε ένα από τα νεότερα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Hike it Baby και τον πατέρα μας, τον Julio Soria. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για τον Julio, πώς βρήκε το Hike it Baby και τις σκέψεις του για το να γίνει πατέρας.

Πώς ήταν η φύση μέρος της ζωής σας; Πού βρίσκετε την οικογένειά σας να εξερευνά περισσότερο τη φύση; Ποια μέρη της φύσης εξερευνά περισσότερο η οικογένειά σας;

Ήμουν πολύ τυχερός που μεγάλωσα με γονείς που με πήγαν για κατασκήνωση σε μικρή ηλικία. Ο παππούς μου καλλιέργησε επίσης μια ποικιλία φρούτων και λαχανικών στο κτήμα του, μια παράδοση που έφερε μαζί του μεγαλώνοντας σε ένα ράντσο στο Μεξικό. Αυτό φύτεψε μέσα μου έναν σπόρο, μια αγάπη για σύνδεση με τη γη και την τροφή που φυτρώνει από αυτήν. Τώρα εξασκώ την αστική γεωργία στο σπίτι, ο κήπος μου είναι γεμάτος κοτόπουλα και ενσωματώνει γηγενή φυτά και λίμνες άγριας ζωής προς όφελος της άγριας ζωής. Ο κήπος μας έγινε όαση και παρείχε μια διαφυγή από τα lockdowns της πανδημίας, ένα προνόμιο που πολλοί στο Λος Άντζελες δυστυχώς δεν είχαν. Οι άνθρωποι σκέφτονται το Λος Άντζελες ως μια πόλη χωρίς φύση, αλλά στην πραγματικότητα ισχύει το αντίθετο. Το LA ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΗΜΟΣ! Ζούμε σε ένα μεσογειακό κλίμα και η περιοχή μας βρίσκεται σε ένα βιολογικό hot spot γνωστό ως Καλιφόρνια Floristic Province. Το Λος Άντζελες χωρίζεται από δύο εγκάρσιες οροσειρές, την Εθνική περιοχή αναψυχής των βουνών Santa Monica και το Εθνικό Μνημείο των Βουνών Σαν Γκάμπριελ. Έχουμε μίλια ακτογραμμής διάσπαρτες με παλιρροϊκές πισίνες και δάση φυκιών. Έχουμε επίσης αστικά ποτάμια να αναδημιουργήσουμε. Όλα αυτά τα μέρη όχι μόνο έχουν δημιουργήσει το σκηνικό για την καριέρα μου, αλλά έχουν επίσης προσφέρει πολλά μέρη για αναδημιουργία. Δεν μπορώ επίσης να μην αναγνωρίσω ότι όλη αυτή η «δημόσια γη» βρίσκεται στα απαραίτητα εδάφη των λαών Tongva, Kizh, Tataviam και Chumash. Αυτές τις μέρες, η οικογένειά μου και εγώ βρισκόμαστε να εξερευνούμε τις πισίνες της παλίρροιας. Ο γιος μου λατρεύει να ψάχνει για πλάσματα, ειδικά θαλάσσιους λαγούς!

Πώς μάθατε και πώς ασχοληθήκατε με το Hike it Baby;

Έμαθα για πρώτη φορά για το HiB το 2014, όταν γεννήθηκε ο γιος μου. Ήταν πολύ έμπειρος φυσιοδίφης. Δεν έψαχνα τόσο για συμβουλές για το πώς να περπατήσω με ένα παιδί, αλλά για μια κοινότητα γονέων που τους άρεσε να περπατούν στη φύση. Δεδομένου ότι η HiB είχε μόλις ιδρυθεί, δεν υπήρχαν ομάδες στο Λος Άντζελες (αρχικά Tovaangar, το σπίτι των ανθρώπων της Tongva) όπου ζούμε. Γρήγορα επτά χρόνια και μια σταδιοδρομία εργασίας για διατομεακές περιβαλλοντικές οργανώσεις που καθοδηγούν νεαρούς ενήλικες από ιστορικά αποκλεισμένες κοινότητες σε μια πορεία σταδιοδρομίας στα πάρκα και τη διατήρηση. Έγινα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της HiB φέτος και είμαι πολύ χαρούμενος που φέρνω την εμπειρία μου ως επαγγελματίας και ως γονέας!

Γιατί είναι σημαντικό για εσάς ως γονέα να μεγαλώσετε το παιδί σας ώστε να αγαπά τη φύση και την ύπαιθρο;

Αυτή είναι μια πολυεπίπεδη απάντηση! Είμαι περήφανος πατέρας ενός όμορφου αγοριού που ανήκει στο φάσμα του αυτισμού. Ανακαλύψαμε ότι η φύση παρέχει μια θεραπεία που δεν μπορείτε να πάρετε πουθενά αλλού. Το να είναι έξω τον ηρεμεί. Φαίνεται να είναι γειωμένο. Το άγχος των ερεθισμάτων της πόλης ξεθωριάζει. Έτσι, πρώτα και κύρια, η φύση παρέχει οφέλη κοινωνικο-συναισθηματικά, ψυχικής υγείας και σωματικής άσκησης. Ο γιος μου είναι 7 ετών. Αντιμετωπίζει έναν μεταβαλλόμενο πλανήτη που προκαλείται από ακραία καιρικά φαινόμενα που οδηγούνται από την κλιματική αλλαγή. Έχετε μελετήσει την έκθεση; IPCC του 2022? Ο μόνος τρόπος που εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να αλλάξουμε αυτή την πορεία είναι να συνεργαστούμε όλοι. Μεγαλώνοντας τα παιδιά μας να αγαπούν και να εκτιμούν τη φύση και την ύπαιθρο, μεγαλώνουμε την επόμενη γενιά διαχειριστών να φροντίζουν τον πλανήτη.

Τι σας έχει εκπλήξει περισσότερο όταν είστε πατέρας;

Κάθε μέρα παρουσιάζει μια νέα έκπληξη, μια αποκάλυψη! Αυτή η ερώτηση είναι ίσως η καλύτερη απάντηση από ένα βιβλίο. Νομίζω ότι για μένα θα ήταν η ικανότητά μου να είμαι πιο ευαίσθητος γύρω της και να νιώθω αυτό που χρειάζεται. Είναι αλήθεια, οι γονείς έχουν μια έκτη αίσθηση. Νομίζω ότι η αίσθησή μου έχει εξελιχθεί περισσότερο για να καλύψει τις συναισθηματικές της ανάγκες πάνω από όλα.

Γνωρίζουμε ότι οι μπαμπάδες μερικές φορές γίνονται αντιληπτοί στην κοινωνία ως «babysitters» όταν φροντίζουν τα παιδιά τους. Ωστόσο, ξέρουμε ότι οι μπαμπάδες δεν είναι μπέιμπι σίτερ, είναι εμπλεκόμενοι γονείς! Μπορείτε να μοιραστείτε την άποψή σας;

Είμαι σίγουρα κάτι παραπάνω από ένας «μπαμπάς του Σαββατοκύριακου» που τον πηγαίνει απλώς σε μια πεζοπορία. Για μένα, το να είμαι πατέρας σημαίνει κυρίως να τον συνηγορώ στο σχολείο, στη θεραπεία και στις επισκέψεις σε γιατρούς. Συμμετοχή σε συναντήσεις IEP. Μην ενδίδετε σε ατελείωτα αιτήματα για χρόνο οθόνης όλη την ώρα. Προσπαθώντας απεγνωσμένα να τον ενθαρρύνω να τρώει υγιεινά. Διδάξτε στον γιο μου να έχει θετικές αξίες για το σώμα, ειδικά να σέβεται τις γυναίκες σε όλες τις μορφές. Διδάξτε του να σέβεται τους μεγαλύτερους. Και διδάσκοντάς του τις αξίες της φροντίδας για τη γη. Αλλά δεν το κάνω μόνος μου. Έχω ένα απίστευτο σύστημα υποστήριξης στους γονείς μου και στον σύντροφό μου.

Καλωσορίσατε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Hike it Baby, Julio!

ABOUT HIKE IT BABY

Το Hike it Baby είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός 501(c)(3) που εργάζεται για να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου όλοι μπορούν να απολαμβάνουν τα σωματικά και ψυχικά οφέλη του να περνούν χρόνο έξω. Εστιάζουμε στη δημιουργία ευκαιριών και στην άρση των φραγμών πρόσβασης, ώστε οικογένειες με μωρά και μικρά παιδιά να μπορούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα έξω. Πιστεύουμε ότι όλες οι οικογένειες έχουν το δικαίωμα να συνδέονται με τη φύση, να επωφελούνται από το να περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και να εμπνέονται για μια δια βίου αγάπη για τη φύση. Από την ίδρυσή του το 2013, το Hike it Baby είναι μια αναπτυσσόμενη κοινότητα 270.000 οικογενειών και πάνω από 400 εθελοντές Πρέσβεις Υποκαταστημάτων. Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και εκδηλώσεις αρραβώνων σε εξωτερικούς χώρους, μπορείτε να βρείτε στο HikeitBaby.com, Facebook, YouTube, Pinterestκαι Ίνσταγκραμ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ:

Ελπίζουμε να σας άρεσε η ανάγνωση αυτού του άρθρου από το Hike it Baby. Εργαζόμαστε σκληρά για να παρέχουμε στην κοινότητά μας περιεχόμενο και πόρους που σας ενημερώνουν, σας εμπνέουν και σας διασκεδάζουν.

Αλλά το περιεχόμενο δεν είναι δωρεάν. Είναι χτισμένο στη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση συγγραφέων, συντακτών και εθελοντών. Κάνουμε μια επένδυση στην ανάπτυξη περιεχομένου υψηλής ποιότητας για να διευκολύνουμε τις οικογένειες με μικρά παιδιά να συνδεθούν με τη φύση και μεταξύ τους. Δεν το ρωτάμε επιπόλαια, αλλά αν μπορείτε, συνεισφέρετε και βοηθήστε μας να επεκτείνουμε την εμβέλειά μας.

Schreibe einen Kommentar