Γυρίστε το μπλε πράσινο: Μια νέα πηγή για τις μητέρες μετά τον τοκετό

0
Γυρίστε το μπλε πράσινο: Μια νέα πηγή για τις μητέρες μετά τον τοκετό

Κάντε το μπλε πράσινο

Ήμουν εξαντλημένη μετά τον πολύωρο τοκετό που έφερε στον κόσμο το πρώτο μου παιδί. Το σώμα και το μυαλό μου προσαρμόστηκαν στη νέα πραγματικότητα της μητρότητας. Είχα μια μικροσκοπική, απίστευτα εύθραυστη ζωή που ζύγιζε 7 κιλά στην αγκαλιά μου. Τώρα εξαρτιόταν ενεργά από εμένα για την επιβίωσή της. Ήμουν εντελώς ερωτευμένος και συγκλονισμένος με τη μία.

Τότε ήταν που μπήκε η νοσοκόμα και μου είπε να ανοίξω την τηλεόραση και να δω ένα βίντεο για τα νεογέννητα. Το ονόμασαν βίντεο με το Purple Crying και σε αυτό μου είπαν ότι θα υπήρχαν στιγμές που το μωρό μου θα ήταν εντελώς απαρηγόρητο, θα έκλαιγε ασταμάτητα, ίσως για ώρες τη φορά. Ο στόχος του βίντεο ήταν να με προετοιμάσει για αυτές τις αδύνατες στιγμές και να μου πει να μην κάνω κακό στο παιδί μου, αλλά να ζητήσω βοήθεια, να κάνω ένα διάλειμμα ή αλλιώς να δώσω στον εαυτό μου χώρο. Το αποτέλεσμα ήταν πιο συντριπτικό από ό,τι πιθανότατα σκόπευαν.

Τελείωσα την παρακολούθηση του βίντεο και κοίταξα τη μαμά μου, η οποία είχε έρθει για να με βοηθήσει στη διαδικασία του τοκετού και να περάσει τις πρώτες μέρες της ζωής της κόρης μου στο πλευρό μου. Μπορούσε να διαβάσει τις σκέψεις μου χωρίς να πω ούτε μια λέξη. «Μην ανησυχείς. Μπορείτε απλώς να βγάλετε το μωρό έξω. Το πάντα λειτουργεί και θα σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα», μου είπε. Πρέπει να της έριξα μια μικρή δύσπιστη ματιά γιατί συνέχισε λέγοντάς μου πώς βασιζόταν στα φύλλα στους θάμνους μπροστά από το παιδικό μου σπίτι για να μου αποσπάσει την προσοχή ή πώς ο μπαμπάς μου με πήγαινε έξω πριν κοιμηθεί. καλοκαιρινές νύχτες και κράτα με πάνω από τον ώμο του ενώ πότιζε τα φυτά, αφήνοντας το ορμητικό νερό και το βραδινό αεράκι να με κοιμίζουν.

Δεν το ήξερα ακόμα, αλλά η μαμά μου μόλις μου είχε δώσει την πιο χρήσιμη συμβουλή για την απόκτηση μωρού που θα αποκτούσα ποτέ και ήταν ΤΟΣΟ απλό – απλά βγες έξω!

Απλώς βγείτε έξω

Αυτή η συμβουλή με έχει κολλήσει. Τώρα έχω δύο κόρες. Και οι δύο βγήκαν έξω όποτε ήταν πολύ ιδιότροποι για να ηρεμήσουν, ήταν πολύ καλωδιωμένοι για να κοιμηθούν ή απλώς ξέφρενα και χρειάζονταν αλλαγή σκηνικού. Ως μητέρα, ήρθα και εγώ να ποθώ την γαλήνη του εξωτερικού. Αυτή η βαθιά ανάσα φρέσκου αέρα δεν μοιάζει με καμία άλλη όταν πρόκειται για καταπραϋντικά νεύρα, ηρεμία του μωρού μου μετά τον τοκετό ή μείωση της αρτηριακής μου πίεσης μετά από μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή ανατροφής.

Είναι η συμβουλή που ήταν ο φάρος μου καθώς σκέφτομαι τι θέλω να είναι και να πετύχει το Hike it Baby τα επόμενα χρόνια.

Το απλό γεγονός είναι ότι θέλω περισσότερες μαμάδες, μπαμπάδες, γονείς και φροντιστές να γνωρίζουν ότι ένα μόνο βήμα έξω μπορεί να είναι η λύση σε τόσες πολλές από τις προκλήσεις της πρώιμης γονεϊκότητας και της ζωής με ένα νέο μωρό.

Μόλις μάθετε το κόλπο, είναι εκπληκτικό πόσο γρήγορα εσείς και τα παιδιά σας θα θέλετε να αναζητήσετε περισσότερο χρόνο έξω. Και είναι ένα κόλπο που πρέπει να ξέρει ΚΑΘΕ γονιός, σωστά;

Κάντε το μπλε πράσινο

Πέρυσι, με τη βοήθεια μιας πραγματικά αφοσιωμένης ομάδας προσωπικού και εθελοντών, μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε ένα νέο πρόγραμμα – Κάντε το μπλε πράσινο. Αυτό το πρόγραμμα εισάγει τις νέες μαμάδες στα οφέλη του να βγαίνουν έξω με το νεογέννητο τους και τη θετική επίδραση που μπορεί να έχει στην ψυχική και σωματική υγεία τόσο της μητέρας όσο και του μωρού.

Με τη γενναιόδωρη υποστήριξη από το Νοσοκομείο St Joseph της SCL Health στο Ντένβερ, CO, μπορέσαμε να δημιουργήσουμε το πρώτο μας φυλλάδιο καλωσορίσματος μαμάς. Είναι γεμάτο από εξαιρετικές συμβουλές, συμβουλές και κόλπα από τις μαμάδες Hike it Baby που θα σας βοηθήσουν να μοιραστείτε το ουσιαστικό δώρο που μπορεί να είναι ένα βήμα έξω σε μια νέα οικογένεια. Περιλαμβάνει επίσης ορισμένες προτροπές ημερολογίου για να βοηθήσει τις μαμάδες να προετοιμαστούν και να επεξεργαστούν κατά τη διάρκεια της στροφής τους στη μητρότητα. Προσωπικά, πιστεύω ότι είναι μια αρκετά εκπληκτική πηγή και χαίρομαι πολύ που θα μπορέσουμε να τη μοιραστούμε με περισσότερες οικογένειες, ώστε να έχουν τις αγαπημένες μου συμβουλές για το μωρό στα χέρια τους.

Φέτος, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμά μας. Γνωρίζουμε τη σημασία της ψυχικής υγείας της μητέρας και ήμασταν ενθουσιασμένοι με την επιτυχία του προγράμματος στο νοσοκομείο St Joeseph στο Ντένβερ! Πραγματοποιήσαμε επίσης οικογενειακά εργαστήρια στο Όρεγκον όπου μπορέσαμε να χρησιμοποιήσουμε τον προγραμματισμό Turn the Blues Green με πολλές νέες μαμάδες και τα μωρά τους. Μετά από αυτές τις επιτυχίες, είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να κάνουμε το Μπλε Πράσινο σε νέες κοινότητες και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να παρέχουμε σε αυτές τις μαμάδες πόρους, εξοπλισμό, διευκολυνόμενη υποστήριξη και κοινότητα μέσω Γυρίστε τον έρανο των Blues Green.

Αυτή τη γιορτή της μητέρας έχουμε μια ευχή – κάθε νέος γονέας να έχει την ευκαιρία να μάθει για τα θεραπευτικά οφέλη του χρόνου έξω με το νεογέννητό του. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για σας γενναιοδωρία!

Φτάνοντας σε πλήρη κύκλο, είμαστε περήφανοι που μοιραζόμαστε το πρόγραμμα Turn the Blue Green για την Ημέρα της Μητέρας. Λοιπόν, μαμά, αυτό είναι για σένα. Οι καταπληκτικές συμβουλές και η υποστήριξή σας είναι η σπίθα που βοηθά τις μαμάδες παντού καθώς κάνουν το άλμα στη μητρότητα. Σας ευχαριστώ για όλα όσα κάνατε και συνεχίζετε να κάνετε για να κάνετε τη ζωή μου ως μαμά πιο υγιή, πιο εύκολη και πιο ευχάριστη! Σας ευχαριστώ που μου δείξατε πώς να το φέρω έξω!

Jessica Carrillo Alatorre, Εκτελεστικός διευθυντής, Πεζοπορία μωρό μου

Schreibe einen Kommentar