Εξερευνώντας τη Φύση με τις Αισθήσεις σας: Όραση

0
Εξερευνώντας τη Φύση με τις Αισθήσεις σας: Όραση

Καθώς περιπλανιόμαστε στη φύση, όλοι καταλαμβάνουμε το περιβάλλον μας χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας. Μυρίζουμε λουλούδια, αγγίζουμε το φλοιό δέντρων, ακούμε φωνές πουλιών, βλέπουμε λεπτομέρειες (όπως ένα ίχνος μυρμηγκιών σε ένα δέντρο) και ακόμη γευόμαστε μερικά από τα φυσικά αντικείμενα που συναντάμε (σκεφτείτε μούρα ή βρώσιμα λουλούδια). Και ενώ η διερεύνηση της φύσης με αυτόν τον τρόπο είναι φυσικά στα περισσότερα παιδιά, μερικές φορές εμείς οι γονείς ξεχνάμε να επιτρέψουμε στα παιδιά μας τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζονται για να το κάνουν. Μην φοβάσαι ποτέ, το Hike it Baby είναι εδώ! Αυτό το μήνα, μοιραζόμαστε πέντε διαφορετικούς τρόπους για να εξερευνήσετε καθεμία από τις πέντε αισθήσεις με τα παιδιά σας! Βγείτε λοιπόν έξω ως οικογένεια, επιβραδύνετε και εξερευνήστε τη φύση με τις αισθήσεις σας μαζί!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την εξερεύνηση της φύσης με τις αισθήσεις σας; Δείτε τις άλλες αναρτήσεις μας σχετικά με τη χρήση της αίσθησης ακοής, γεύσης, αφής και όσφρησης!

Φωτογραφία: Katie Fox

Εξερευνώντας τη Φύση μέσω της όρασης

Γνωρίζατε ότι το να μπορείτε απλώς να βλέπετε τη φύση ή τους χώρους πρασίνου, ακόμη και από την άνεση του σπιτιού σας, έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την αυτοεκτίμηση, τη συνολική ευτυχία και ακόμη και την ικανοποίηση από τη ζωή; Είναι αλήθεια! (διαβάστε τις λεπτομέρειες σε αυτό Άρθρο του Εθνικού Κέντρου Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας) Αυτό το διασκεδαστικό γεγονός είναι σημαντικό γιατί η πλειονότητα των ανθρώπων βασίζεται στην όρασή τους σε νέες και γνώριμες καταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι καθώς εξερευνάτε τον τοπικό σας χώρο πρασίνου, βοηθάτε στη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας. Αλλά, φανταστείτε πόσο καλύτερα θα νιώσετε αν εστιάσετε πραγματικά σε αυτό που βλέπετε. Ακόμη και όσοι από εμάς περνάμε αρκετό χρόνο στη φύση, συχνά ξεχνάμε να επιβραδύνουμε και να λαμβάνουμε πραγματικά αυτό που βλέπουμε γύρω μας. Χρησιμοποιήστε λοιπόν αυτά τα μάτια και εστιάστε στις λεπτομέρειες που μπορείτε να δείτε στη φύση!

Ακολουθούν πέντε τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επιβραδύνετε και να ζήσετε πραγματικά μαζί τη θέα στη φύση:

  1. Βόλτα στο ουράνιο τόξο. Καθώς διασχίζετε τη γειτονιά σας ή ένα αγαπημένο μονοπάτι, να προσέχετε κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου. Για τα μικρότερα παιδιά, το να τους ζητάτε απλώς να επισημάνουν κάθε χρώμα είναι τέλειο. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, ζητήστε τους να ψάξουν για τα χρώματα με τη σειρά. Και αν έχετε άδεια, μπορείτε επίσης να συλλέξετε αντικείμενα κάθε χρώματος και να φτιάξετε το δικό σας ουράνιο τόξο στη φύση.
  2. Κυνήγι θησαυρού. Δημιουργήστε μια λίστα με είδη φύσης που θέλετε να βρείτε στις υπαίθριες περιπέτειές σας ή χρησιμοποιήστε αυτό το Hike it Baby 30 Things to Find σε ένα κυνήγι οδοκαθαριστών στο πάρκο και βγείτε έξω με τα παιδιά σας. Μπορείτε να βρείτε το καθένα στη λίστα σας;
  3. Καθίστε και χρησιμοποιήστε τα μάτια της κουκουβάγιας. Συχνά εξερευνούμε τη φύση ενώ περπατάμε και ενώ προσλαμβάνουμε πολλά μέσα από τα μάτια μας με αυτόν τον τρόπο, η επιβράδυνση (ή το να καθόμαστε ακίνητοι) θα σας επιτρέψει να λάβετε πολλά περισσότερα. Βρείτε ένα άνετο σημείο και καθίστε για 1-5 λεπτά μαζί. Αυτό μπορεί να είναι σε ένα μονοπάτι ή στη δική σας αυλή. Χρησιμοποιήστε τα μάτια σας (οι κουκουβάγιες μπορούν να δουν πολύ καλά) και επισημάνετε όλα τα πράγματα που βλέπετε. Η μέλισσα που βουίζει κοντά σε μια λακκούβα, ένα μυρμήγκι που σέρνεται πάνω από έναν βράχο, ένα πουλί που φτερουγίζει σε έναν κοντινό θάμνο ή ο τρόπος με τον οποίο κινούνται τα σύννεφα. Αποκτήστε το, μιλήστε για αυτό και συνεχίστε την περιπέτεια.
  4. Κοιτάξτε πιο βαθιά. Για πολλούς από εμάς, ακολουθούμε σωστά πράγματα που βλέπουμε καθημερινά. Περπατάμε ακριβώς δίπλα στο ίδιο δέντρο ή παρτέρι όλη την ώρα και μας λείπει τόσο πολύ. Για αυτή τη δραστηριότητα, επιλέξτε ένα πράγμα που βλέπετε συχνά και αφιερώστε 1-5 λεπτά κοιτάζοντας αυτό το κομμάτι της φύσης. Για παράδειγμα, αν περνάτε το χρόνο σας κοιτάζοντας ένα δέντρο από το οποίο περπατάτε όλη την ώρα, μπορεί να παρατηρήσετε μια γραμμή μυρμηγκιών, λειχήνες ή βρύα, το σχέδιο ρίζας ή φλοιού, μια φωλιά πουλιού, τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσαν τα κλαδιά και πολλά άλλα.
  5. Παίξτε I-Spy. Αυτό το γνωστό παιχνίδι είναι απολύτως τέλειο για να χρησιμοποιήσετε την όρασή σας για να εξερευνήσετε τον κόσμο γύρω σας! Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι για να το παίξετε με την οικογένειά σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώματα ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περιγραφικές λέξεις για τα αντικείμενα που κατασκοπεύετε. Αυτό το παιχνίδι κάνει πραγματικά όλους να κοιτάζουν πιο προσεκτικά τον κόσμο γύρω τους, ειδικά όταν τα παιδιά σας είναι μεγαλύτερα και όλοι προσπαθούν να κολλήσουν ο ένας τον άλλον.

Πώς βλέπετε τη φύση αυτή την εβδομάδα;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕ ΜΩΡΟ

Το Hike it Baby είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός 501(c)(3) αφιερωμένος στη δημιουργία ευκαιριών και την άρση των φραγμών πρόσβασης, ώστε οικογένειες με μωρά και μικρά παιδιά να μπορούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα έξω. Με περισσότερες από 300 κοινότητες σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, πιστεύουν ακράδαντα ότι όλες οι οικογένειες έχουν το δικαίωμα να συνδεθούν με τη φύση, να επωφεληθούν από το να περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και να εμπνέονται για μια δια βίου αγάπη για τη φύση. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε HikeitBaby.com, Facebook, YouTube, Pinterestκαι Ίνσταγκραμ. Να υποστηρίξουν την αποστολή τους και να προωθήσουν τον προγραμματισμό τους με στόχο την υποστήριξη των οικογενειών, δωρίστε εδώ.

Schreibe einen Kommentar