Εξερευνώντας τη Φύση με τις Αισθήσεις σας: Ακοή

0
Εξερευνώντας τη Φύση με τις Αισθήσεις σας: Ακοή

Καθώς περιπλανιόμαστε στη φύση, όλοι καταλαμβάνουμε το περιβάλλον μας χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις μας. Μυρίζουμε λουλούδια, αγγίζουμε το φλοιό δέντρων, ακούμε φωνές πουλιών, βλέπουμε λεπτομέρειες (όπως ένα ίχνος μυρμηγκιών σε ένα δέντρο) και ακόμη γευόμαστε μερικά από τα φυσικά αντικείμενα που συναντάμε (σκεφτείτε μούρα ή βρώσιμα λουλούδια). Και ενώ η διερεύνηση της φύσης με αυτόν τον τρόπο είναι φυσικά στα περισσότερα παιδιά, μερικές φορές εμείς οι γονείς ξεχνάμε να επιτρέψουμε στα παιδιά μας τον χρόνο και τον χώρο που χρειάζονται για να το κάνουν. Μην φοβάσαι ποτέ, το Hike it Baby είναι εδώ! Αυτό το μήνα, μοιραζόμαστε πέντε διαφορετικούς τρόπους για να εξερευνήσετε καθεμία από τις πέντε αισθήσεις με τα παιδιά σας! Βγείτε λοιπόν έξω ως οικογένεια, επιβραδύνετε και εξερευνήστε τη φύση με τις αισθήσεις σας μαζί!

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την εξερεύνηση της φύσης με τις αισθήσεις σας; Δείτε τις άλλες αναρτήσεις μας σχετικά με τη χρήση της όσφρησης, της γεύσης, της αφής και της όρασης!

Εξερευνώντας τη Φύση μέσω της Ακοής

Η ακρόαση της φύσης μπορεί κυριολεκτικά να μειώσει το άγχος της καθημερινής ζωής. Μην μας πιστεύετε, δείτε αυτό Το άρθρο του Psychology Today. Και υπάρχουν τόσοι πολλοί ήχοι στη φύση, το κελάηδισμα των πουλιών, το θρόισμα του ανέμου σε μια θορυβώδη μέρα, η κραυγή των τζιτζίκων, η ορμή του νερού και τόσα άλλα. Οποιαδήποτε βόλτα έξω (ναι, ακόμα και στην πόλη αν σταματήσετε να ακούσετε) θα σας προσφέρει μερικούς ξεχωριστούς ήχους της φύσης. Πάρτε λοιπόν τα παιδιά σας έξω και εξερευνήστε τη φύση ακούγοντας μαζί.

Φωτογραφία: Ashley Schneider

Ακολουθούν πέντε τρόποι με τους οποίους μπορείτε να επιβραδύνετε και να βιώσετε πραγματικά τους ήχους στη φύση μαζί:

  1. Βρείτε πέντε ήχους. Βρείτε ένα άνετο σημείο, ή τουλάχιστον ένα σημείο χωρίς αιχμηρά βράχια και φυτά πόκερ και ξαπλώστε. Κλείστε τα μάτια σας και βάλτε μια γροθιά στον αέρα. Τώρα ακούστε προσεκτικά τη φύση γύρω σας και σηκώστε το δάχτυλό σας κάθε φορά που ακούτε έναν νέο ήχο της φύσης. Μόλις σηκωθούν και οι πέντε φιγούρες, καθίστε όρθιοι, περιμένετε να τελειώσουν όλοι οι άλλοι και μετά μοιραστείτε αυτά που ακούσατε.
  2. Ακούστε τις φωνές των πουλιών. Καθώς κάθεστε για ένα πικνίκ ή κάνετε πεζοπορία σε ένα αγαπημένο μονοπάτι, ακούστε τα πουλιά γύρω σας. Αν θέλετε, αφιερώστε χρόνο προσπαθώντας να ταιριάξετε τις φωνές των πουλιών με το πουλί ή προσπαθήστε να μετρήσετε τον αριθμό των διαφορετικών πουλιών που ακούτε. Δεν υπάρχει λάθος τρόπος να ακούς τους ήχους των πουλιών, ακόμα κι αν τους ακούς και τίποτα περισσότερο.
  3. Άκου τα βήματά σου. Καθώς περπατάτε στη φύση, ακούστε τους ήχους των βημάτων σας. Ακούτε το τρίξιμο των αποξηραμένων φύλλων του φθινοπώρου, το τσούξιμο των κλαδιών, το πιτσίλισμα του νερού ή το τρίξιμο του χιονιού; Υπάρχει διαφορετικός ήχος για κάθε εποχή, κάθε κάλυμμα εδάφους και οι ήχοι αλλάζουν ακόμα και ανάλογα με τα υποδήματά σας.
  4. Ακούστε σαν ζώο. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος στη φύση, κάπου που δεν θα σας ενοχλούν. Αυτή η δραστηριότητα είναι καλύτερη για τα μεγαλύτερα παιδιά, αλλά θα μπορούσε να είναι διασκεδαστική και για τα μικρότερα. Βασικά, ακούς τους ήχους της φύσης αλλά το κάνεις σαν να είσαι ζώο. Διαλέξτε ένα ζώο, είτε ένα αρπακτικό ζώο (αλεπού, λύκος, αρκούδα κ.λπ.) είτε ένα θήραμα (κουνέλι, σκίουρος, ελάφι κ.λπ.), και ακούστε τη φύση από την οπτική τους. Ακούτε ανθρώπους να μιλάνε, έναν σκίουρο να φλυαρεί σε ένα δέντρο, ένα κογιότ να ουρλιάζει ή ένα σκύλο να γαυγίζει; Τι σημαίνει αυτό για το ζώο σας; Ακούτε για να είστε ασφαλείς ή χρησιμοποιείτε τα αυτιά σας για να σας βοηθήσουν να κυνηγήσετε για το επόμενο γεύμα σας;
  5. Τι είναι αυτός ο ήχος? Για αυτή τη δραστηριότητα, συγκεντρώστε μερικά αντικείμενα της φύσης που βρίσκονται εύκολα, όπως ξυλάκια, αποξηραμένα φύλλα, βράχους, άμμο, νερό, βελανίδια, κουκουνάρια κ.λπ., και τοποθετήστε τα σε ένα κουτί ή σε ένα μέρος που δεν μπορούν να τα δουν τα παιδιά σας. Βάλτε τα παιδιά σας να κλείσουν τα μάτια τους (ή να χρησιμοποιήσουν τα μάτια τους) και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τα αντικείμενα για να κάνουν θόρυβο και βάλτε τα παιδιά σας να μαντέψουν ποιο είδος φύσης χρησιμοποιείτε. Για παράδειγμα, χτυπήστε δύο πέτρες μεταξύ τους, ζαρώστε τα φύλλα που πέφτουν, κουνήστε μερικά βελανίδια στα χέρια σας ή τρίψτε δύο κουκουνάρια μεταξύ τους.

Πώς ακούς στη φύση αυτή την εβδομάδα;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕ ΜΩΡΟ

Το Hike it Baby είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός 501(c)(3) αφιερωμένος στη δημιουργία ευκαιριών και την άρση των φραγμών πρόσβασης, ώστε οικογένειες με μωρά και μικρά παιδιά να μπορούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα έξω. Με περισσότερες από 300 κοινότητες σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική, πιστεύουν ακράδαντα ότι όλες οι οικογένειες έχουν το δικαίωμα να συνδεθούν με τη φύση, να επωφεληθούν από το να περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και να εμπνέονται για μια δια βίου αγάπη για τη φύση. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε HikeitBaby.com, Facebook, YouTube, Pinterestκαι Ίνσταγκραμ. Να υποστηρίξουν την αποστολή τους και να προωθήσουν τον προγραμματισμό τους με στόχο την υποστήριξη των οικογενειών, δωρίστε εδώ.

Schreibe einen Kommentar