Ιδέες κήπου χαμηλής συντήρησης

0
Ιδέες κήπου χαμηλής συντήρησης

Φτιάξτε κομψούς κήπους που περιορίζουν τη σκληρή δουλειά στο ελάχιστο με τις ιδέες μας για κήπους χαμηλής συντήρησης – από έξυπνο σχεδιασμό έως την επιλογή των σωστών φυτών και πολλά άλλα.
Όταν έχετε έναν κήπο, αναμφίβολα θα χρειαστεί κάποια συντήρηση, είτε σας αρέσει είτε όχι.

Αλλά ευτυχώς για εσάς, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να φτιάξετε έναν εύκολο κήπο συντήρησης, ώστε να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο δουλεύοντας και περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας την ύπαιθρο.

Ενώ κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι θα έπρεπε να ζήσουν με έναν απλό κήπο αν θέλουν λιγότερες δουλειές, πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να συμβιβαστείτε με το στυλ για μια εύκολη ζωή στον κήπο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συγκεντρώσαμε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου με τις 9 κορυφαίες συμβουλές μας για τη δημιουργία κήπων με χαμηλή συντήρηση εδώ στο Περθ.

1. Σχεδιάστε τον κήπο σας.

Εάν θέλετε να δημιουργήσετε έναν κήπο που δεν απαιτεί πολλή δουλειά για τη συντήρηση, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε τι θέλετε και τι χρειάζεστε, μαζί με τον τρόπο ζωής σας, ώστε να μπορείτε να σχεδιάσετε τα σωστά στοιχεία που θα συμπεριλάβετε στο σχεδιασμό του κήπου σας .

Ένας πολύ καλός τρόπος για να ελαχιστοποιήσετε τη συντήρηση είναι να δημιουργήσετε υπαίθριους χώρους διαβίωσης που χρησιμοποιούν πλακόστρωτα ή σκυρόδεμα για ζιζάνια και χώρους χωρίς συντήρηση που σας ενθαρρύνουν επίσης να περάσετε περισσότερο χρόνο έξω.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να απολαύσετε την ύπαιθρο και να διασκεδάσετε με τους φίλους και την οικογένειά σας και να εστιάσετε το χρόνο και την προσοχή σας στη διατήρηση συγκεκριμένων περιοχών κήπου που προσθέτουν πράσινο και φαίνονται όμορφα, ενώ χρειάζεται πολύ λιγότερη δουλειά επειδή δεν συντηρείτε ολόκληρο τον εξωτερικό χώρο σας.

Μειώνοντας το μέγεθος του χλοοτάπητά σας, έχετε λιγότερο κούρεμα, βοτάνισμα, έλεγχο παρασίτων, λίπανση και επανασπορά να κάνετε.

2. Επιλέξτε τα σωστά φυτά.

Εάν θέλετε έναν κήπο πραγματικά χαμηλής συντήρησης, τότε πρέπει να επιλέξετε αυτοφυή φυτά στον κήπο σας. Οι κήποι που περιλαμβάνουν πολλά τροπικά ή μη φυτά θα χρειάζονται πάντα περισσότερη TLC για να επιβιώσουν στο ιδιαίτερο κλίμα και τα εδάφη μας στο Περθ.

Εγγενή φυτά έχουν εξελιχθεί και προσαρμοστεί στο κλίμα και τα έντομα της περιοχής μας της Δυτικής Αυστραλίας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να τα μωράσετε όπως θα έπρεπε αν προτιμάτε άλλα φυτά που δεν είναι εγγενή στην περιοχή μας.

Αυτές οι ομορφιές που φροντίζουν εύκολα δεν χρειάζονται πολλή προσπάθεια από εμάς για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν.

3. Θυμηθείτε να Mulch!

Το ξεβοτάνισμα μπορεί να είναι μια ανατριχιαστική εργασία στον κήπο, έτσι σάπια φύλλα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε την ποσότητα εργασίας που πρέπει να κάνετε για να παραμείνετε στην κορυφή του ελέγχου των ζιζανίων σας.

Το επίστρωμα είναι όταν απλώνετε ένα παχύ στρώμα από ογκώδες υλικό γύρω από τα φυτά σας, αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας οργανικά υλικά όπως ροκανίδια ή φλοιό πεύκου ή χρησιμοποιώντας ανόργανα υλικά όπως χαλίκια.

Όχι μόνο παγιδεύει το νερό, αλλά βελτιώνει επίσης την υφή του εδάφους σας με ελάχιστη προσπάθεια, μειώνει την ποσότητα των ζιζανίων που αναπτύσσονται και, πολύ σημαντικό, κάνει τον κήπο να φαίνεται πολύ πιο τακτοποιημένος.

ζιζάνια από την ανάπτυξη στον κήπο

4. Βάλτε χρώμα στον κήπο σας με λουλούδια

Τα όμορφα και ζωντανά λουλούδια είναι πάντα ένα αξιοθέατο.

Υπάρχουν πολλά ανθεκτικά λουλούδια που ανθίζουν καθ‘ όλη τη διάρκεια του έτους και μπορούν να το κάνουν χωρίς πολλά νεκρά.

Πετούνιες, Cosmos και Begonias είναι μερικά από τα πιο όμορφα λουλούδια που παραμένουν ελκυστικά και ζωντανά όλο το χρόνο. Οι αειθαλείς επιλογές είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε ένα ζωντανό, υγιές πράσινο χρώμα στον κήπο σας όλο το χρόνο.

Όπως πάντα, κάντε λίγη έρευνα για να έχετε μια καλύτερη εικόνα για το ποια λουλούδια ταιριάζουν καλύτερα στην περιοχή σας και στο στυλ του κήπου σας.

5. Υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου

Η ανύψωση του κήπου πάνω από το έδαφος είναι μια από τις πιο έξυπνες αποφάσεις που μπορείτε να πάρετε εάν θέλετε κρεβάτια κήπου χαμηλής συντήρησης.

Όχι μόνο είναι μια εξαιρετική λύση για κακές εδαφικές συνθήκες, αλλά υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου είναι επίσης πιο εύκολο να εργαστείτε, καθώς μπορείτε να ομαδοποιήσετε φυτά που έχουν παρόμοιες ανάγκες.

Εάν το χώμα του κήπου σας μοιάζει με βαρύ άργιλο, μπορείτε να επωφεληθείτε από τα υπερυψωμένα κρεβάτια κήπου και να δημιουργήσετε ένα υπέροχο περιβάλλον με νέο, καθαρό και γόνιμο χώμα αναμεμειγμένο με λίπασμα.

6. Προσθέστε μια χούφτα φυτά δοχείων.

Μπορείτε να απλώσετε αυτά τα φυτά σε γλάστρες σε όλο τον κήπο. Μπορείτε ακόμη να τα τοποθετήσετε στην άκρη των σκαλοπατιών σας ή στη σκιά επιλέγοντας φυτά που δεν χρειάζονται πολύ ηλιακό φως για να ανθίσουν.

Μπορείτε να εμπλουτίσετε τον κήπο σας με κομψά, μοντέρνα και κομψά σχεδιασμένα δοχεία γεμάτα με ζωντανά φυτά.

Ίσως θα μπορούσατε να ταιριάξετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας με αυτά τα δοχεία και να κάνετε τον κήπο σας να αισθάνεται σαν προέκταση του σπιτιού σας.

Είναι εύκολο στη συντήρηση και μπορείτε να συνεχίσετε να ανακατεύετε τα πράγματα για να διατηρήσετε τον κήπο σας φρέσκο.

7. Αυτοποτιζόμενα φυτά γλάστρας.

Οι αυτοποτιζόμενες γλάστρες έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλείς αυτές τις μέρες λόγω της αποτελεσματικότητας και της ευκολίας τους.

Όχι μόνο περιορίζουν τις δουλειές που πρέπει να κάνετε, αλλά διατηρούν επίσης τα φυτά υγιή και εξοικονομούν νερό όλο το χρόνο.

Επιπλέον, δεδομένου ότι τα φυτά έχουν πρόσβαση σε νερό κάθε δευτερόλεπτο της ημέρας και το στρώμα της δεξαμενής νερού είναι επιστρωμένο με σάπια φύλλα, υπάρχει λιγότερη ευκαιρία για τα ζιζάνια να αναπτυχθούν.

Τι περισσότερο θα μπορούσατε να ζητήσετε;

8. Χρησιμοποιήστε φυτά εδαφοκάλυψης

Τα φυτά εδάφους είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να μεταμορφώσετε περιοχές που δεν θέλετε να διατηρήσετε ως κρεβάτια γκαζόν ή κήπου, διατηρώντας παράλληλα τον κήπο σας πράσινο και όμορφο. Έχετε ένα άσχημο κομμάτι βρωμιάς που πρέπει να καλύψετε ή κενά μεταξύ των επιστρώσεων που χρειάζεστε για να διατηρήσετε τα ζιζάνια; Τα φυτά εδαφοκάλυψης είναι η τέλεια επιλογή χαμηλής συντήρησης.

Με ανθισμένες και αειθαλή επιλογές, μπορούν να ταιριάζουν σε όλα τα σχέδια και στυλ κήπου.

Μερικές εξαιρετικές επιλογές είναι:
Αστέρι Γιασεμί
Native Violet
Γρεβίλλιας
Bush Mint
Πρατία

9. Προσθέστε Χαλίκι στο πάτωμα του κήπου σας.

Εάν επιλέξετε να αποκόψετε το μεγαλύτερο μέρος του χώρου του γκαζόν σας επειδή δεν θέλετε να αφιερώσετε πολύ χρόνο στη συντήρησή του, μην το αντικαταστήσετε απλώς με σκληρό τοπίο.

Αντ ‚αυτού, τοποθετήστε χαλίκι στο πάτωμα του κήπου σας.

Αυτό επιτρέπει στο νερό της βροχής να αποστραγγιστεί χωρίς να προκαλέσει πιθανές πλημμύρες. Έτσι, όχι μόνο είναι χαμηλή συντήρηση, αλλά και πολύ πρακτικό.

Και τέλος!

Τα περισσότερα από τα σχέδια σχεδιασμού κήπου χαμηλής συντήρησης που αναφέραμε δεν είναι μόνο για να ανακουφίσουν από την προσπάθεια σας αλλά και φιλικά προς τον προϋπολογισμό.

Εάν θέλετε να κάνουμε όλη τη βαριά ανύψωση και να φτιάξουμε τον κήπο των ονείρων σας που δεν χρειάζεται συντήρηση, καλέστε μας στο 08 6263 4645

Schreibe einen Kommentar