Οδηγός για αρχάριους για την παρασκευή αλοιφών και ελαίων με έγχυση βοτάνων

0
Οδηγός για αρχάριους για την παρασκευή αλοιφών και ελαίων με έγχυση βοτάνων

Μαθαίνοντας πώς να φτιάχνετε βότανα στο σπίτι θα σας γλιτώσει από την ταλαιπωρία των σκασμένων χειλιών ή των ξηρών παλάμων που προκύπτουν από το πλύσιμο των χεριών.

Ακολουθεί ένας λεπτομερής οδηγός για το πώς να φτιάξετε αλοιφές που θα σας αφήσουν ενυδατωμένη και θα μυρίσετε υπέροχα.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Οδηγός προμηθειών κατασκευής κεριών

Πώς να φτιάξετε ισχυρές αλοιφές από την αρχή

Δημιουργία του ελαίου με έγχυση βοτάνων

1. Μέθοδος έγχυσης ηλιακών βοτάνων

Υλικά που θα χρειαστείτε

Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε

Οδηγίες

1. Αρχικά, τοποθετήστε τα μυρωδικά σας σε ένα βάζο λίτρων αφήνοντας τουλάχιστον δύο έως τρεις ίντσες ελεύθερο χώρο στο βάζο για να γεμίσετε με ελαιόλαδο.
2. Στη συνέχεια, γεμίστε το βάζο με το αγαπημένο σας λάδι, φροντίζοντας τα βότανα να είναι πλήρως βυθισμένα σε όλη τη διάρκεια της έγχυσης.
3. Τώρα, καλύψτε καλά το βάζο και ανακινήστε καλά πριν το τοποθετήσετε σε ένα ηλιόλουστο, ζεστό περβάζι. Ανακινήστε το τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.
4. Μετά από μια περίοδο πέψης δύο έως τριών εβδομάδων, στρώστε ένα διχτυωτό σουρωτήρι με πετσέτα, φορέστε τα γάντια σας και στραγγίστε το εγχυμένο λάδι και στύψτε το λάδι που έχει απομείνει.
5. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το εγχυμένο λάδι σε καθαρισμένα γυάλινα βάζα και επισημάνετε την ημερομηνία, τα βότανα που χρησιμοποιούνται και τον τύπο του λαδιού πριν το αποθηκεύσετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Υπόδειξη: Μπορείτε να βάλετε το μείγμα λαδιού και βοτάνων σε μια καφέ σακούλα για να αποφύγετε την έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως.

2. Μέθοδος έγχυσης βοτάνου θερμότητας

Υλικά που θα χρειαστείτε

 • Προτιμώμενα βότανα
 • Ελαιόλαδο (ή οποιοδήποτε άλλο προτιμώμενο ουδέτερο λάδι)

Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε

 • Ηλεκτρική γιαουρτιέρα ή διπλός λέβητας
 • Τυρόπανο
 • Σουρωτήρι
 • Λαστιχένια γάντια
 • Φιάλες αποθήκευσης

Οδηγίες

1. Εδώ, τοποθετήστε τα βότανα που προτιμάτε σε ένα διπλό λέβητα ή μια ηλεκτρική γιαουρτιέρα και καλύψτε με τουλάχιστον δύο έως τρεις ίντσες από το λάδι μεταφοράς της επιλογής σας.
2. Δεύτερον, ζεστάνετε απαλά το μείγμα βοτάνων και λαδιού στη χαμηλότερη δυνατή φωτιά μέχρι το λάδι να πάρει το άρωμα και το χρώμα των βοτάνων. Μόλις φτάσει το λάδι σε αυτό το σημείο, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
3. Στη συνέχεια, σουρώνουμε χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι με επένδυση από τυρί και μεταφέρουμε σε καθαρά γυάλινα μπουκάλια. Θυμηθείτε να επισημαίνετε τα μπουκάλια με την ημερομηνία και το περιεχόμενο πριν τα αποθηκεύσετε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για έως και έξι μήνες.

Υπόδειξη: Για καλύτερα αποτελέσματα, εγχύστε το λάδι σε ελεγχόμενη θερμότητα για έως και τρεις ημέρες.

3. Ενδιάμεση Μέθοδος Με Αλκοόλ

Υλικά που θα χρειαστείτε

 • Αποξηραμένα βότανα της επιλογής σας
 • Ελαιόλαδο (ή οποιοδήποτε άλλο προτιμώμενο ουδέτερο λάδι)
 • Βότκα

Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε

 • Ζυγαριά
 • Μίξερ
 • Γυάλινα βάζα με αεροστεγή βάζα
 • Τυρόπανο
 • Σουρωτήρι
 • Λαστιχένια γάντια
 • Φιάλες αποθήκευσης

Οδηγίες

1. Αφού ζυγίσετε τα αποξηραμένα βιολογικά βότανα, τοποθετήστε τα στο μπλέντερ και αλέστε τα σε χοντρή σκόνη. Προσέξτε να μην το παρακάνετε.
2. Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα αλεσμένα βότανα σας σε ένα καθαρό βάζο και μετά προσθέστε τη βότκα. Η ποσότητα του αλκοόλ πρέπει να είναι η μισή από την ποσότητα των βοτάνων σας.
3. Τώρα, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, δουλέψτε το μείγμα για να διασκορπιστεί ομοιόμορφα το αλκοόλ στη σκόνη βοτάνων. Η τελική συνοχή πρέπει να μοιάζει με υγρή άμμο.
Στη συνέχεια, αφήστε το μείγμα στην άκρη να μουλιάσει για τουλάχιστον 24 ώρες.
4. Μόλις τελειώσετε, τοποθετήστε τη βρεγμένη σκόνη βοτάνων σε ένα μπλέντερ και προσθέστε το ουδέτερο ελαιόλαδο μέχρι τα βότανα να βυθιστούν καλά και να μετακινηθούν στο μπλέντερ.
5. Στη συνέχεια, ανακατέψτε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι το βάζο του μπλέντερ να είναι ζεστό στην αφή. Τώρα περάστε το μείγμα από ένα σουρωτήρι με επένδυση από τυρί.
6. Τέλος, μεταφέρετε το λάδι με έγχυση βοτάνων σε μπουκάλια αποθήκευσης και αποθηκεύστε το σε σκοτεινό μέρος.

Θυμάμαι: Αυτή είναι η ταχύτερη μέθοδος έγχυσης εάν δεν έχετε πολύ χρόνο.

Φτιάχνοντας το βότανο

Υλικά που θα χρειαστείτε

 • 4 ουγκιές. φυτικό έλαιο της επιλογής σας (ένα ή συνδυασμός δύο ή περισσότερων)
 • 1 ουγκιά. Κηρήθρα
 • 10-20 σταγόνες αιθέριο έλαιο επιλογής

Εξοπλισμός που θα χρειαστείτε

Οδηγίες

1. Τυλίξτε μια ράβδο με κερί μέλισσας σε μια πετσέτα κουζίνας, τοποθετήστε την στον πάγκο της κουζίνας σας και χρησιμοποιήστε μια σφύρα κρέατος για να τη χωρίσετε σε μικρά κομμάτια. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να ψιλοκόψετε τη ράβδο του κεριού μέλισσας.
2. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα κομμάτια κεριού μέλισσας σε ένα διπλό λέβητα και ζεστάνετε απαλά σε χαμηλό πλαίσιο μέχρι να λιώσουν τα κομμάτια του κεριού μέλισσας.
3. Τώρα, προσθέστε τα προτιμώμενα φυτικά έλαια με σταθερή ροή ενώ ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν καλά, διατηρώντας παράλληλα χαμηλό πλαίσιο.
4. Μόλις αναμειχθούν ομοιόμορφα, αποσύρουμε το μπολ με το μείγμα από τη φωτιά και ανακατεύουμε γρήγορα τα αιθέρια έλαια της επιλογής μας.
5. Τέλος, μεταφέρετε γρήγορα το ζεστό μείγμα σε καθαρισμένα και αποξηραμένα γυάλινα βάζα ή σωληνάρια lip balm εφοδιασμένα με χωνί και αφήστε το να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσετε για έως και τρία χρόνια.

Συμβουλές:

 • Προσαρμόστε την ποσότητα του κεριού μέλισσας ώστε να ταιριάζει με τη συνοχή που θέλετε να έχουν οι τελικές σας φυτικές αλοιφές. Περισσότερο κερί θα αποδώσει πιο σφιχτά λουλούδια.
 • Χρησιμοποιήστε κερί Carnauba εάν θέλετε να φτιάξετε βέγκαν αλοιφές.

Δείτε αυτό το βίντεο από το Meli Mystic για το πώς να φτιάξετε φυτικά άλματα/βάλσαμα με φαγούρα:

ΕλαφριάΕλαφριά

Να το έχετε, οικοδεσπότες. Με αυτόν τον οδηγό, μπορείτε τώρα να εγχύσετε έλαια στο σπίτι για μαγειρικές, ομορφιά και θεραπευτικές χρήσεις. Και η παρασκευή βοτάνων είναι ένας ιδιοφυής τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα προσαρμοσμένα σας έλαια για διαχρονικά προϊόντα ομορφιάς.

Έχετε δέσει να φτιάξετε σπιτικές αλοιφές στο παρελθόν; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Επόμενο:

 • Μελισσοκομία το χειμώνα: Προετοιμασία κυψελών για την κρύα εποχή
 • Πώς να απαλλαγείτε από τις μύγες | 13 Φυσικά και Σπιτικά Απωθητικά Μυγών
 • Καθαρισμός Καμινάδας 101: Πώς να Καθαρίσετε μια Καμινάδα

Συνάδελφοι οικοδεσπότες, θέλετε να βοηθήσετε άλλους να μάθουν από το ταξίδι σας με το να γίνετε ένας από τους αρχικούς μας συντελεστές; Γράψε για εμάς!

Ακολουθήστε μας στο Ίνσταγκραμ, Κελάδημα, Pinterestκαι Facebook!

Schreibe einen Kommentar