Οι τουλίπες 2019 | Deborah Silver & Co.

0
Οι τουλίπες 2019 |  Deborah Silver & Co.

Πριν λίγες μέρες πήγα στο Μεταμόρα για να δω έναν πελάτη. Για όσους από εσάς δεν βρίσκεστε στην περιοχή μου, χρειάστηκε πάνω από μιάμιση ώρα για να κάνετε το ταξίδι έξω και πίσω. Είδα μόνο τουλίπες να ανθίζουν σε ένα μέρος σε όλο το ταξίδι. Μια ομάδα από 30 περίπου λαμπερές ροδακινιές τουλίπες έξω από μια επιχείρηση ήταν εύκολο να εντοπιστεί, παρόλο που οδηγούσα με 55 μίλια την ώρα. Έδειχναν ένδοξα. Πιο κοντά στην ιδιοκτησία του πελάτη μου, μίλια σε επαρχιακούς δρόμους με χαλίκι, είδα ναρύ ένα. Πόσο απογοητευτικό, δεδομένου ότι πλησιάζουμε στην αιχμή της σεζόν τουλιπών. Υπάρχουν τόσα πολλά είδη και ομάδες από τις οποίες μπορείτε να διαλέξετε. Μια μικρή ποσότητα από κάθε κατηγορία τουλίπας θα μπορούσε να κρατήσει έναν κηπουρό σε τουλίπες για 6 εβδομάδες ή καλύτερα. Όμως η φύτευση τουλίπας βρίσκεται σε παρακμή στην περιοχή μας εδώ και αρκετό καιρό.

Συμπαθώ τους κηπουρούς που έχουν να αντιμετωπίσουν εκρήξεις πληθυσμών ελαφιών. Είναι απίστευτα καταστροφικά για τα τοπία και τους κήπους. Μπορούν να κουρέψουν μια αναδυόμενη συλλογή από τουλίπες σε ελάχιστο χρόνο. Μόλις το μπουμπούκι έχει φαγωθεί, αυτό είναι. Κανένα δευτερεύον στέλεχος και μπουμπούκι δεν θα αντικαταστήσει το πρώτο. Το να τα βλέπεις να καταστρέφονται είναι απογοητευτικό. Θα περάσει ένας χρόνος μέχρι να υπάρξει ευκαιρία για μια δεύτερη ευκαιρία. Υποθέτω ότι η μείωση της φύτευσης τουλίπας είναι ευθέως ανάλογη με την αύξηση του πληθυσμού των ελαφιών. Τα έχουμε στο μαγαζί, παρόλο που είμαστε σε αστική περιοχή. Το κενό χωράφι της διπλανής πόρτας δεν είναι αυτό που θα έλεγα φιλικό βιότοπο για ελάφια.

Ποτίζουμε τις νεαρές τουλίπες από τη στιγμή που σπάνε με Deer Scram ή Liquid Fence. Έχουμε μια σειρά από απωθητικά σπρέι ελαφιού, και τα εναλλάσσουμε. Οχυρώνουμε και την περίμετρο του κρεβατιού με Plant Skydd. Θεωρώ ότι τα απωθητικά ελαφιών λειτουργούν, αρκεί να τα εφαρμόζουμε συχνά και με συνέπεια. Φυσικά αυτό είναι ενόχληση και έξοδο – αλλά λιγότερο από την προοπτική να μην υπάρχουν τουλίπες. Κάθε τουλίπα που αναδύθηκε είναι είτε ανθισμένη, είτε πρόκειται να ανθίσει.

Ο πρώτος χρόνος μετά την φθινοπωρινή φύτευση τουλίπας είναι πάντα ο καλύτερος. Φυτεύουμε νούμερο ένα βολβούς ποιότητας που έχουν καλλιεργηθεί με υπομονή σε αυτό το μέγεθος από καλλιεργητές στην Ολλανδία. Ένας λαμπτήρας νούμερο ένα έχει ως αποτέλεσμα ένα λουλούδι νούμερο ένα. Ένας βολβός τουλίπας θα χωριστεί μετά τον πρώτο χρόνο. Ένας μικρότερος λαμπτήρας παράγει μικρότερα λουλούδια και σε πολλές περιπτώσεις καθόλου λουλούδια. Οπότε ναι, μια φύτευση τουλίπες δεν είναι μια αιώνια φύτευση, εκτός και αν περιορίσετε την επιλογή σας στα πρώιμα ανθισμένα είδη τουλίπες που είναι γνωστά για την επιμονή τους. Εάν αποφασίσετε να αψηφήσετε τη φύση και να παρέχετε τις βέλτιστες συνθήκες για μια επαναλαμβανόμενη ανθοφορία την επόμενη άνοιξη, το φύλλωμα πρέπει να μείνει ανέπαφο μέχρι να ωριμάσει πλήρως. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έναν μήνα ή περισσότερο. Η διαδικασία της φωτοσύνθεσης επιτρέπει στον βολβό να αποθηκεύει τροφή για τα λουλούδια του επόμενου έτους.

Η διάρκεια της ανθοφορίας έχει να κάνει με τον καιρό. Μια ζεστή άνοιξη σημαίνει μια σύντομη περίοδο ανθοφορίας. Μια μακρά δροσερή άνοιξη σημαίνει ότι τα λουλούδια θα διαρκέσουν περισσότερο. Αυτό ισχύει για κάθε ανοιξιάτικο βολβό ή εφήμερο. Σε αντίθεση με τον κρόκο, ή τη διπλή ρίζα αίματος, που είναι γνωστό ότι ανθίζουν και ρίχνουν τα πέταλά τους κατά τη διάρκεια μιας ημέρας, θα υπάρξει εκείνη η στιγμή που τα λουλούδια της τουλίπας θα είναι τέλεια ένδοξα. Αυτή η στιγμή της υπέροχης ομορφιάς δεν διαφέρει πολύ σε διάρκεια από τις πασχαλιές, τις παιώνιες, τα κόκκινα μπουμπούκια, τα σκυλάκια και τις μανόλιες – σύντομη, αλλά τόσο γλυκιά.

Οι τουλίπες έρχονται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Σχεδόν κάθε χρώμα, με εξαίρεση το μπλε. Οι κηπουροί στη ζώνη μου που εκτιμούν το μπλε είναι η άνοιξη πρέπει να αρκεστούν στα ξεχάστε μου, brunnera, lobelia, nigella και delphinium, μεταξύ άλλων. Η επιλογή μιας συλλογής χρωμάτων και η διαδοχή άνθισης μπορεί να είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, καθώς υπάρχουν τόσες πολλές δυνατότητες. Τα λουλούδια είναι μεγάλα και εντυπωσιακά, το λιγότερο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην παίζουν καλά με άλλα φυτά των οποίων τα άνθη δεν είναι τόσο μεγάλα ή εντυπωσιακά επιδεικτικά. Μπορεί να είναι κουραστικοί στην απαίτησή τους για προσοχή. Με τον ίδιο περίπου τρόπο όπως οι παιώνιες, τα δελφίνια, τα κρίνα, ο ιβίσκος – μπορείτε να πάρετε το drift.

Προσπάθησα να καλύψω με πάθος όλους τους λόγους για τους οποίους να μην φυτέψω τουλίπες, αλλά δεν θα ονειρευόμουν να μην τις έχω εγώ. Από τη στιγμή που αναδύονται από το πρόσφατα αποψυγμένο έδαφος μέχρι την άνθιση ένα μήνα αργότερα, η ταχεία ανάπτυξή τους είναι μια μαγευτική διαδικασία που πρέπει να παρακολουθήσετε. Τα φύλλα είναι όμορφα σε όγκο και μορφή. Τα λουλούδια της τουλίπας που ανοίγουν πρόσφατα μεγαλώνουν κάθε μέρα που περνάει. Αντιμετωπίζουν τον άνεμο, τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα περιστασιακά ανοιξιάτικα χιόνια με απορία. Ακόμη και οι πιο ψηλές ποικιλίες στέκονται όρθιες χωρίς βοήθεια. Κάνουν καταπληκτικά και μακροχρόνια κομμένα άνθη, δίνοντας ένα δροσερό σημείο σε εσωτερικούς χώρους. Οι παραλλαγές στη μορφή των λουλουδιών και των φύλλων, το ύψος, το χρώμα και τον χρόνο άνθισης τα καθιστούν ένα από τα πιο ευέλικτα από όλα τα ανθοφόρα φυτά την άνοιξη.

Φυτεύω μια συλλογή από τουλίπες στο κατάστημα κάθε χρόνο. Αυτή η στιγμή έχει περάσει πολλούς μήνες και είναι τόσο ευπρόσδεκτη μετά από έναν μακρύ βαρετό χειμώνα. Τραβήχτηκαν πολλές φωτογραφίες. Οι γονείς φωτογραφίζουν τα παιδιά τους με αυτά στο βάθος και οι φίλοι που έρχονται να ψωνίσουν κάνουν το ίδιο. Ποτέ δεν βλέπω κανέναν να περπατά δίπλα τους χωρίς να τους κοιτάξει καλά.

Η ανθοφορία είναι σχεδόν στη στιγμή της αιχμής, αν έχετε την τάση να ρίξετε μια ματιά. Όσο για τον κόπο που χρειάζεται για να φτάσετε σε αυτή τη στιγμή, τίποτα από αυτά δεν παρεμβαίνει στην εμπειρία. Ανέφερα αυτό το φρέσκο ​​ανοιξιάτικο άρωμα;

εκπληκτικό, αυτό.

Schreibe einen Kommentar