Πώς να προστατέψετε τον κήπο σας από τα ζώα

0
Πώς να προστατέψετε τον κήπο σας από τα ζώα

Το να γνωρίζετε πώς να προστατεύετε τις καλλιέργειες είναι ζωτικής σημασίας για έναν ακμάζοντα κήπο και μια επιτυχημένη κατοικία. Λίγα πράγματα είναι πιο απογοητευτικά από το να χάσεις μέρος της σοδειάς σου από την πεινασμένη άγρια ​​ζωή!

Πώς να προστατέψετε τον κήπο σας

Με τα χρόνια, μάθαμε πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να προστατεύουμε τον κήπο μας από τα ζώα. Το γεγονός είναι ότι είναι μια πρόκληση να προστατεύσετε τον κήπο σας από τα αρπακτικά. Δεν υπάρχει λύση που να ταιριάζει σε όλους!

σκιάχτρο φτιαγμένο με πιάτα πίτας για την προστασία του κήπου από τα κοράκια

Στις δοκιμές και τα λάθη μας, έχουμε μάθει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία κάθε αποτρεπτικού μέσου που έχουμε δοκιμάσει. Το πώς προστατεύετε τον κήπο σας από τα αρπακτικά καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από το πού ζείτε, καθώς το είδος των ζώων και ο πληθυσμός τους ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή.

Απλή σοφία για την αντιμετώπιση κοινών αρπακτικών κήπων

Έχουμε βιώσει απώλεια προϊόντων σε κουνέλια, ελάφια, πουλιά, ρακούν, ποντίκια και αρμαδίλους. Μπορεί να έχετε άλλα αρπακτικά που σας δημιουργούν προβλήματα. Έχω μια φίλη που είχε ένα πρόβλημα με τις γάτες της γειτονιάς που χρησιμοποιούν τα υπερυψωμένα κρεβάτια της ως κουτιά απορριμμάτων… χονδροειδώς. Η γεωγραφική θέση είναι ένα μεγάλο μέρος της εικόνας.

Υπάρχει ένα παλιό ρητό, «Ένα για το ποντίκι, ένα για το κοράκι, ένα για να μαραθεί και ένα για να μεγαλώσει». Εάν έχετε μόνο ένα μικρό πρόβλημα με την απώλεια σοδειάς στα ζώα, μπορεί απλώς να θέλετε να φυτέψετε λίγο επιπλέον για να τα κρατήσετε μακριά από την κύρια καλλιέργεια σας.

Μπορεί να μην μπορείτε να το κάνετε αυτό εάν ζείτε σε μια περιοχή με πυκνοκατοικημένη άγρια ​​ζωή. Γίνετε δημιουργικοί.. μπορείτε να βρείτε έναν τρόπο να προστατεύσετε τις καλλιέργειές σας! Δοκιμάστε μερικά από τα παρακάτω πράγματα και τροποποιήστε τα ώστε να λειτουργούν για την ιδιοκτησία σας.

Φράχτες για να προστατέψετε τον κήπο σας από τα ζώα

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κρατήσετε τα ζώα μακριά από τον κήπο σας είναι η χρήση ηλεκτρικού φράχτη. Όταν είναι αναμμένο, το αισθάνονται με κάποιο τρόπο και το αποφεύγουν. Με τα νέα μοντέλα με ηλιακή ενέργεια διαθέσιμαο καθένας μπορεί να εγκαταστήσει ένα εύκολο σύστημα ηλεκτρικής περίφραξης.

ηλεκτρικός φράχτης που τοποθετείται για να προστατεύει τον κήπο από τα αρπακτικά

Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν μήπως πληγώσουν τα ζώα, αλλά έχετε κατά νου ότι δεν πρόκειται για θανατηφόρο ζάπ! Εάν ένα ζώο πέσει κάτω από τον φράχτη, δεν το σκοτώνει και, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μου, διδάσκουν ο ένας τον άλλον να μείνει μακριά.

Εάν χάσετε τη δύναμη για οποιονδήποτε λόγο, τα αρπακτικά θα το καταλάβουν και πιθανότατα θα θεωρήσουν τον κήπο σας ανοιχτό για δείπνο. Το γρασίδι που φυτρώνει κάτω από το φράχτη, ένα άκρο σε μια γραμμή ή ακόμα και μια χαλαρή σύνδεση μπορεί να προκαλέσει γείωση. Για να αποφευχθεί αυτό, ελέγχετε τον φράχτη σας τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Συνδυάστε τύπους φράχτη για καλύτερη προστασία

Ο συνδυασμός τύπων φράχτη μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του κήπου σας από τα αρπακτικά. Ο συνδυασμός μπορεί να καλύψει τις αδυναμίες που υπάρχουν σε κάθε τύπο φράχτη – γιατί να έχετε έναν κανονικό φράχτη όταν μπορείτε να φτιάξετε έναν σούπερ;!

Για παράδειγμα, με ηλεκτρική περίφραξη, περάστε δύο σκέλη ηλεκτρικού καλωδίου. Τοποθετήστε το κάτω καλώδιο τέσσερις έως έξι ίντσες από το έδαφος και τη δεύτερη γραμμή δύο πόδια πάνω από την πρώτη. Αυτό κρατά τα μικρά ζώα έξω από τον κήπο και δίνει στα άλλα μια καλή μυρωδιά του ρεύματος.

Συνδυάστε το με το τρέξιμο μιας γραμμής από χοντρό κορδόνι κατά μήκος της κορυφής των στύλων. Μπορείτε επίσης να δέσετε παλιά CD ή πιάτα πίτας στην κορυφή των αναρτήσεων. Γιατί; Γιατί το κορδόνι, τα πιάτα πίτας και τα CD κινούνται με τον παραμικρό αέρα!

Τα φορμάκια για πίτες κάνουν θόρυβο και τα CD αντανακλούν το φως από τον ήλιο και το φεγγάρι. Τα ελάφια, τα ρακούν και τα πουλιά αποθαρρύνονται ιδιαίτερα από την κίνηση, τον ήχο και την αντανάκλαση. Ένα ακόμη πρόβλημα λύθηκε! Μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα, μόνο μερικά CD σε στύλους φράχτη είναι το μόνο που χρειάζεται!

CD σε στύλους φράχτη του κρεβατιού κήπου

Το να περικλείετε τον κήπο σας με έναν ξύλινο φράκτη ύψους τρία έως τέσσερα πόδια και να τρέχετε σύρμα πουλερικών στο εσωτερικό είναι μια άλλη επιλογή περίφραξης. Μπορεί να γίνει φθηνά χρησιμοποιώντας παλέτες ή ανακυκλωμένο ξύλο.

Θυμηθείτε, ενώ το σύρμα υλικού θα κρατήσει τα κουνέλια και τα πουλερικά σας έξω από τον κήπο, θα το κάνει δεν κρατήστε έξω τα πουλιά, τα ρακούν και άλλους ορειβάτες.

Ένας φίλος στο Αϊντάχο βάζει κορμούς στις άκρες τους δύο πόδια στο έδαφος αφήνοντας 3 πόδια πάνω από το έδαφος. Κάθε δέκα πόδια έχει ένα κούτσουρο 10 ποδιών τοποθετημένο δύο πόδια στο έδαφος. Ποτέ δεν έχει πρόβλημα με ελάφια ή άλκες! Είπε ότι προτού ένα ελάφι ή μια άλκη πηδήξει έναν φράχτη, αξιολογεί το υψηλότερο σημείο για να καθορίσει αν μπορεί να το πηδήξει.

Προτείνω να προσθέσετε πιάτα πίτας ή CD σε οποιονδήποτε φράχτη μόνο για ένα επιπλέον στρώμα προστασίας. Αυτός ο τύπος φράχτη δεν απαιτεί ρεύμα και διαρκεί για χρόνια.

πιάτα πίτας που κρέμονται από αγγούρια για την προστασία του κήπου

The Infamous Scarecrow (Όχι πάντα τρομακτικό για ένα κοράκι)

Το κοράκι είναι σκληρός αντίπαλος. Είναι ένα έξυπνο πλάσμα. Αφού καθίσει στα δέντρα παρατηρώντας όλα όσα συμβαίνουν στη γραμμή του φράχτη, θα αναγνωρίσει ότι η μέση του κήπου είναι ασφαλής.

σκιάχτρο φτιαγμένο με πιάτα πίτας για την προστασία του κήπου από τα κοράκια

Ένα σκιάχτρο μπορεί να είναι αποτελεσματικό, αλλά κυρίως με CD και πιάτα πίτας δεμένα πάνω του. Θα πρέπει να τον μετακινείτε από καιρό σε καιρό καθώς τα πουλιά τον συνηθίζουν!

Άλλες προτάσεις για την προστασία του κήπου σας από τα αρπακτικά

  • Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά σώστε τα μαλλιά σας μετά από κούρεμα και σκορπίστε τα στην περίμετρο του κήπου. Μερικοί λένε ότι λειτουργεί, γιατί έχει τη μυρωδιά ανθρώπου και τα ζώα θα το αποφύγουν. Από την εμπειρία μου, η βροχή και ο ήλιος αφαιρούν τις οσμές, ώστε να μην διαρκούν πολύ.
  • Το να παίζετε ραδιόφωνο όλη τη νύχτα στον κήπο έχει αποδειχθεί ότι κρατά μακριά τα ρακούν και άλλα νυχτερινά αρπακτικά.
  • Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε τον κήπο σας κοντά στο σπίτι. Αυτό σας επιτρέπει να παρακολουθείτε στενά τα πράγματα και οι συχνές επισκέψεις θα αφήσουν το άρωμά σας. Επίσης, το να έρχεται και να φύγει μπορεί να διαταράξει τα σχέδια ενός αρπακτικού!
  • Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατέψετε τον κήπο σας από τα αρπακτικά, ειδικά τη νύχτα, είναι ένας καλός σκύλος. Καθώς περιφέρεται τη νύχτα, θα προστατεύσει τον κήπο σας από τα ζώα και θα σας ειδοποιήσει εάν υπάρχει κάτι που πρέπει να ελέγξετε. Τελικά τα ζώα μαθαίνουν ότι είναι εκεί και αποφεύγουν εντελώς τον κήπο σας.
  • Οι γάτες φημίζονται για τον έλεγχο του πληθυσμού των τρωκτικών στις φάρμες!
  • Δοκιμάστε να φυτέψετε φασκόμηλο, δεντρολίβανο, κόλιαντρο, λεβάντα, ρίγανη ή οποιονδήποτε συνδυασμό αυτών μέσα και γύρω από τον κήπο σας. Τείνουν να απωθούν τα ελάφια, τα ρακούν, τα ποντίκια και τα κουνέλια.

Δοκιμάστε μια ιδέα ή δοκιμάστε τις όλες αν χρειάζεται. Κάντε ό,τι χρειάζεται για να προστατέψετε τη σοδειά σας από ενοχλητικά πλάσματα και άγρια ​​ζωή!

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε:

ΚΑΡΦΙΞΤΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ

διαφημιστική εικόνα με ένα σκιάχτρο για την προστασία του κήπου από τα αρπακτικά

Schreibe einen Kommentar