Πώς να φτιάξετε ένα σύστημα φιλτραρίσματος νερού για πόσιμο νερό

1
Πώς να φτιάξετε ένα σύστημα φιλτραρίσματος νερού για πόσιμο νερό

Η εκμάθηση του τρόπου κατασκευής ενός συστήματος φιλτραρίσματος νερού καλά με φυσικά φίλτρα σας εγγυάται καθαρό πόσιμο και μαγειρικό νερό και, φυσικά, μειωμένο λογαριασμό ρεύματος.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πώς να εξοικονομήσετε λογαριασμό νερού με 11 έξυπνους τρόπους

Πώς να φτιάξετε ένα σύστημα φιλτραρίσματος νερού πάγκου με φυσικά φίλτρα

Πράγματα που θα χρειαστείτε

Εργαλεία που θα χρειαστείτε

Βήμα 1. Δημιουργήστε τη ρύθμιση φίλτρου νερού πάγκου

Θα χρειαστείτε ένα μπουκάλι διανομέα νερού πέντε γαλονιών και έναν κάδο ποιότητας τροφίμων πέντε γαλονιών για αυτό το σύστημα φιλτραρίσματος νερού πηγαδιού. Ο λαιμός του μπουκαλιού νερού θα είναι το κάτω μέρος του συστήματος φιλτραρίσματος και ο κάδος θα είναι μια δεξαμενή νερού.

Τώρα, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε περίπου μισή ίντσα από τη βάση του μπουκαλιού νερού. Στη συνέχεια, κόψτε έναν κύκλο στο καπάκι του κάδου που είναι αρκετά μεγάλος για να περάσει ο λαιμός του μπουκαλιού νερού, περισσότερο σαν τον τρόπο που ο λαιμός χωράει σε ένα διανομέα νερού.

Στη συνέχεια, κρατώντας το κυκλικό τρυπάνι σας σε απόσταση 1 ίντσας από τη βάση του κάδου, κάντε μια τρύπα δύο ιντσών όπου θα στερεώσετε τη μεταλλική ή πλαστική βαλβίδα βρύσης. Θα χρειαστεί επίσης να ανοίξετε μια τρύπα στο επάνω μέρος του μπουκαλιού νερού για να χωρέσει τη βρύση που θα συνδέσει τη βρύση της κουζίνας σας με το σύστημα

Βήμα 2. Τοποθετήστε ένα φίλτρο στο λαιμό του μπουκαλιού νερού

Προτού αρχίσετε να τοποθετείτε το υλικό φιλτραρίσματος σε στρώματα, θα χρειαστεί να τοποθετήσετε ένα φίλτρο στο λαιμό της ανεστραμμένης φιάλης νερού για να διασφαλίσετε ότι παίρνετε το καθαρότερο δυνατό νερό. Το φίλτρο μπορεί να είναι οτιδήποτε, από ύφασμα μουσελίνας, φίλτρο καφέ, βαμβακερά μπαλάκια ή ακόμα και μπαντάνα, τα οποία είναι όλα άμεσα διαθέσιμα.

Υπόδειξη: Όποιο φίλτρο κι αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι είναι κατάλληλο για τρόφιμα

Βήμα 3. Ξεπλύνετε το υλικό φιλτραρίσματος

Εδώ, το επόμενο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να ξεπλύνετε καλά ή να αναβοσβήσετε όλα τα υλικά φιλτραρίσματος ξεχωριστά πριν τα συσκευάσετε στο σύστημα φιλτραρίσματος. Το μεμονωμένο ξέπλυμα του υλικού αποτρέπει τη μεταφορά ρύπων.

Περάστε νερό μέσα από το υλικό διήθησης μέχρι να τρέξει καθαρό. Ένας κουβάς με τρύπες στο κάτω μέρος θα κάνει αυτό το βήμα πιο εύκολο.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Φτιάξτε ένα DIY Rain Barrel και μην σπαταλάτε ποτέ ξανά το νερό

Βήμα 4. Συσκευάστε το σύστημα φιλτραρίσματος Well-Water

Αρχικά, πάρτε κάρβουνα από το τζάκι ή τη σχάρα σας και σπάστε τα σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας μια πέτρα ή ένα κομμάτι ξύλου. Στη συνέχεια, μεταφέρετε τα κομμάτια κάρβουνου σε ένα άλλο πανί για τρόφιμα, τυλίξτε το σφιχτά και σύρετέ το μέσα στο μπουκάλι με νερό πάνω στις μπάλες βαμβακιού.

Στη συνέχεια, προσθέστε αρκετή ποσότητα άμμου παιδικής χαράς στη διάταξη φιλτραρίσματος. Σε αντίθεση με τα κάρβουνα, δεν χρειάζεται να τυλίξετε την άμμο της παιδικής χαράς με ένα πανί, αλλά να προσθέσετε αρκετά για να καλύψετε τα κάρβουνα από κάτω.

Το τρίτο στρώμα στο σύστημα διήθησής σας θα είναι άμμος επιστρώσεων. Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι δεν χρειάζεστε δύο τύπους άμμου, είναι ζωτικής σημασίας να σημειώσετε ότι η άμμος παιδικής χαράς είναι πιο λεπτή από την άμμο πλακόστρωτου, επομένως φιλτράρει τα συντρίμμια σε διαφορετικά επίπεδα.

Τέλος, προσθέστε μια στρώση από ψιλό χαλίκι ακολουθούμενη από χοντρό χαλίκι. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε χοντρό χαλίκι, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μικρές πέτρες ποταμού, καθώς θα λειτουργήσουν με τον τρόπο και είναι επίσης φυσικά διαθέσιμες ανάλογα με το πού ζείτε.

Βήμα 5. Ασφαλίστε τα περιεχόμενα του συστήματος φιλτραρίσματος

Τυρόπανο σε ανοιχτόχρωμο ξύλινο τραπέζι Σύστημα φιλτραρίσματος νερού πηγαδιού |  φίλτρο Walter

Αφού προσθέσετε όλα τα εξαρτήματα του συστήματος φιλτραρίσματος, τεντώστε σφιχτά ένα τυρόπανο για τρόφιμα πάνω από το επάνω μέρος του συστήματός σας και κρατήστε το στη θέση του με ένα λάστιχο ή κόμπους.

Βήμα 6. Εκτελέστε το σύστημα φιλτραρίσματος Well-Water

Όταν όλο το υλικό φιλτραρίσματος είναι στη θέση του, ήρθε η ώρα να τοποθετήσετε το μπουκάλι νερό στον κάδο της δεξαμενής όπου ο λαιμός του μπουκαλιού θα βρίσκεται μέσα στη δεξαμενή. Σε αυτό το σημείο, η βαλβίδα σας θα πρέπει να είναι ήδη στερεωμένη στην τρύπα του κάδου.

Στη συνέχεια, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα φιλτραρίσματος σε μια πηγή νερού με μια βρύση και θα είστε έτοιμοι να το κάνετε ένα test drive. Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι η βρύση που συνδέει το σύστημα με μια πηγή νερού θα πρέπει να παρέχει νερό πάνω από το πανί που έχει ασφαλίσει το υλικό φιλτραρίσματος.

Επαγγελματικές συμβουλές:

  • Αν και το νερό σας θα είναι απαλλαγμένο από βρωμιά και υπολείμματα, θα χρειαστείτε ακόμα ταμπλέτες καθαρισμού για να κάνετε το νερό πόσιμο. Ο τρόπος είναι να τα βάλετε στον κάδο της δεξαμενής για να μπορείτε να πιείτε κατευθείαν από εκεί.
  • Εκτός από αυτό το φίλτρο νερού πάγκου, μπορείτε να το ενισχύσετε σε ένα φιλτράρισμα ολόκληρου του σπιτιού χρησιμοποιώντας κουβάδες για να συγκρατήσετε το μεμονωμένο υλικό φιλτραρίσματος και κάνοντας κάποιες υδραυλικές εργασίες για να το ευθυγραμμίσετε με μια στρατηγική διάταξη εισόδου και εξόδου.
  • Εάν επιλέξετε να μετατρέψετε αυτό το φυσικό σύστημα σε ένα σύστημα φιλτραρίσματος ολόκληρου του σπιτιού, σκεφτείτε να έχετε μια διάταξη παράκαμψης υδραυλικών εγκαταστάσεων που θα σας επιτρέπει να έχετε νερό ακόμα και όταν χρειάζεται να καθαρίσετε τους κάδους και να αλλάξετε το υλικό φιλτραρίσματος.
  • Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πόσο συχνά πρέπει να αλλάζετε το υλικό φιλτραρίσματος, αλλά να το κάνετε όσο πιο συχνά γίνεται.
  • Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε μια μικρότερη έκδοση αυτού του συστήματος για να σας βοηθήσει όταν κάνετε κάμπινγκ.
  • Εξετάστε το ενδεχόμενο κατασκευής μιας βάσης εάν υποψιάζεστε ότι ο κάδος της δεξαμενής δεν θα συγκρατήσει το βάρος των υλικών φιλτραρίσματος.

Δείτε αυτό το βίντεο από την Pros DIY σχετικά με την εγκατάσταση φίλτρου νερού σε ολόκληρο το σπίτι:
Ελαφριά

Η απόλαυση καθαρού νερού δεν χρειάζεται να συνοδεύεται από υψηλή τιμή και συντήρηση. Με αυτά τα άμεσα διαθέσιμα εξαρτήματα, μπορείτε να φτιάξετε ένα λιτό αλλά λειτουργικό σύστημα φιλτραρίσματος νερού. Επιπλέον, χρειάζεστε μόνο ταμπλέτες καθαρισμού και είστε έτοιμοι να απολαμβάνετε καθαρό νερό από πηγάδι χωρίς μόλυνση.

Ποιους άλλους φυσικούς τρόπους χρησιμοποιείτε για να φιλτράρετε το νερό των πηγαδιών στο σπίτι σας; Ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων παρακάτω!

Επόμενο:

  • 17 συνταγές δροσιστικού εμποτισμένου νερού για χαρούμενους ενυδατωμένους οικοδεσπότες
  • Ποια είναι η καλύτερη εποχή για το πότισμα των φυτών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού
  • Πώς να φτιάξετε ένα ριζικό κελάρι για το σπίτι σας

Συνάδελφοι οικοδεσπότες, θέλετε να βοηθήσετε άλλους να μάθουν από το ταξίδι σας με το να γίνετε ένας από τους αρχικούς μας συντελεστές; Γράψε για εμάς!

Ακολουθήστε μας στο Ίνσταγκραμ, Κελάδημα, Pinterestκαι Facebook!

Schreibe einen Kommentar