Συνταγή για κονσερβοποίηση Ratatouille

1
Συνταγή για κονσερβοποίηση Ratatouille

Αν δεν ήταν η ταινία της Pixar, οι περισσότεροι δεν θα γνώριζαν ακόμα ότι υπάρχει αυτό το πιάτο. Αν κάνετε παρέα μαζί μας για λίγο σε αυτό το blog, τότε ξέρετε ότι λατρεύουμε τη γαλλική κουζίνα. Έχετε δει τη συνταγή για γαλλικό ψωμί σοκολάτας, τη σπιτική συνταγή γαλλικού ντρέσινγκ και τη συνταγή για γαλλική κρεμμυδόσουπα σε κονσέρβα; Λοιπόν, στη σημερινή ανάρτηση θα μοιραστώ αυτή η συνταγή ρατατούιγ για κονσέρβα πρόσφατα ανακάλυψα.

Μερικές φορές αναφέρεται ως Ρατατούιγαυτό το μαγειρευτό πιάτο λαχανικών έχει τις ρίζες του στη Νότια Γαλλία, τη Νίκαια για την ακρίβεια. Αν και, υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές αυτής της συνταγής, τα βασικά φυτικά συστατικά παραμένουν τα ίδια. Ετοιμαστείτε να ξεσκονίσετε το δοχείο πίεσης, καθώς θα το χρησιμοποιήσουμε για τη διαδικασία κονσερβοποίησης. Από άποψη χρόνου, αφιερώστε περίπου 2μιση ώρες για αυτή τη συνταγή και θα πρέπει να περιμένετε απόδοση 6 λίτρων.

Συνταγή για κονσερβοποίηση Ratatouille

———————- Διαφήμιση ———————-

————————————————– ——————

….

Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε:

Η προετοιμασία του σκόρδου και των ασκαλώνων στον επεξεργαστή τροφίμων είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε. Στη συνέχεια, μεταφέρετε το μείγμα στην κατσαρόλα, η οποία πρέπει να είναι σε μέτρια φωτιά. Ένα-ένα, προσθέτουμε όλα τα άλλα λαχανικά, πριν τα καρυκεύσουμε με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά. Τέλος, προστίθεται το κρασί και το ξύδι και η κατσαρόλα αφήνεται να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Όσο περιμένετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον χρόνο για να πλύνετε και να αποστειρώσετε τα βάζα σας.

Τα βάζα είναι γεμάτα με το ρατατούιγ, με μισή ίντσα ελεύθερου χώρου. Τυχόν φυσαλίδες αέρα πρέπει να αφαιρεθεί πριν βιδώσετε τους δακτυλίους και τα καπάκια. Ανατρέξτε στο δικό σας εγχειρίδιο κονσερβοποιίας πίεσης για τη σωστή πίεση για επεξεργασία σε σχέση με το υψόμετρο σας. Όταν τα βάζα υποβάλλονται σε επεξεργασία, είναι πάντα συνετό αφήστε τα να καθίσουν όλη τη νύχτα για να σφραγίσουν σωστά.

Μπορείς λάβετε την πλήρη συνταγή και οδηγίες στο Βιβλία Cooks Looks blog, εδώ…

Συνταγή για κονσερβοποίηση Ratatouille

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο στο Βίντεο 4 Οικιακή κονσερβοποίηση λαχανικών. Σούπα και Ratatouille…

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο στο Πώς να φτιάξετε το πιο εύκολο Ratatouille…

———————- Διαφήμιση ———————-

Schreibe einen Kommentar