Τα εγγενή φυτά δίνουν στον κήπο σας μια αίσθηση του τόπου

0
Τα εγγενή φυτά δίνουν στον κήπο σας μια αίσθηση του τόπου

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δώσετε στον κήπο σας την αίσθηση του τόπου από το να χρησιμοποιήσετε αυτόχθονα φυτά. Ωστόσο, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε τι είναι πραγματικά εγγενές και να ανακαλύψετε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φυτά σε ένα περιβάλλον κήπου, αντί για αποκατάσταση. Οι αποκαταστάσεις ουσιαστικά αναδημιουργούν τις φυτικές κοινότητες που υπήρχαν στον ιστότοπό σας πριν καθαριστεί για να χτιστεί το σπίτι σας. Ο αποκατεστημένος εγγενής βιότοπος είναι εξαιρετικός για τις εξωτερικές περιοχές μεγαλύτερων ιδιοκτησιών. αλλά ακριβώς απέναντι στο σπίτι, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πιο ευτυχισμένοι με έναν κήπο

ανθισμένη παπαρούνα matilija

Η παπαρούνα Matilija είναι ένα εγγενές φυτό που φύεται στον βιότοπο της κομητείας του Σαν Ντιέγκο

Πρόσφατα σχεδίασα μια φύτευση στην πλαγιά ενός λόφου με ντόπιους ντόπιους αναμεμειγμένους με ανεκτικούς στην ξηρασία μη ιθαγενείς για πελάτες στο Escondido της Καλιφόρνια. Δεδομένου ότι η κοινότητά τους είναι λαξευμένη από λόφους που καλύπτονται από chaparral, ξεκίνησα το έργο συγκεντρώνοντας λίστες με φυτά που είναι εγγενή στο περιβάλλον chaparral.

στράφηκα επίσης σε Calflora βάση δεδομένων εγγενών φυτών και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Σαν Ντιέγκο Φυτικός Άτλας που είναι μια βάση δεδομένων φυτών που έχουν χαρτογραφηθεί σε ολόκληρο τον νομό. Ανάμεσα σε αυτούς τους πόρους και σε μερικούς άλλους, συγκέντρωσα μια λίστα με φυτά που ήταν πιθανό να υπήρχαν στον ιστότοπο του πελάτη μου πριν χτιστεί το σπίτι τους.

Με αυτές τις πληροφορίες, δημιούργησα μια κύρια λίστα και τη συνέκρινα με αυτά που καλλιεργούν και πωλούν τα φυτώρια γηγενών φυτών. Εξέτασα την αισθητική του κάθε φυτού, τη λειτουργία του ως επικονιαστή ή φυτού ενδιαιτήματος, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να αναπτυχθεί, το ύψος, το πλάτος του κ.λπ.

Ενώ οι ιθαγενείς χρησιμεύουν ως η ραχοκοκαλιά, οι μη ιθαγενείς προσθέτουν στη λειτουργία και την αισθητική. Μαζί, τα φυτά θα μεγαλώσουν τελικά σε έναν όμορφο, υδάτινο κήπο που βοηθά στη σταθεροποίηση της πλαγιάς του λόφου και προσφέρει μερικές από τις λειτουργίες μιας αποκατάστασης φυτών.

Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, το „native“ μεταφράζεται ως εγγενές στην τοποθεσία και τον βιότοπο που υπήρχε κάποτε εκεί.

Μπλε ανθισμένος Ceanothus και κίτρινα φυτά παπαρούνας από το βουνό Otay του Σαν Ντιέγκο

Κομητεία Σαν Ντιέγκο φιλοξενεί περισσότερα είδη οικοτόπων από οποιαδήποτε άλλη περιοχή της πολιτείας και περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη περιοχή των γειτονικών Ηνωμένων Πολιτειών. Μαζί με αυτό, έχουμε περισσότερα απειλούμενα αυτοφυή είδη φυτών. Ενώ απειλούνται με εξαφάνιση στη φύση, ορισμένα από αυτά τα φυτά βρίσκονται ήδη σε καλλιέργεια και προσφέρονται προς πώληση από φυτώρια αυτοφυών φυτών. Με την προσθήκη τους στον κήπο σας, βοηθάτε στην πρόληψη της εξαφάνισής τους.

Μάθετε περισσότερα για τα απειλούμενα φυτά του Σαν Ντιέγκο παρακολουθώντας το επεισόδιο μας, Plants: The Endangered Species. Στη συνέχεια, κάντε το επόμενο βήμα υποστηρίζοντας το Κέντρο Διατήρησης Φυτώντο δίκτυο των οργανισμών σε όλη τη χώρα που εργάζονται για τον τερματισμό της εξαφάνισης των φυτών.

Ναν Στέρμαν

The post Τα εγγενή φυτά δίνουν στον κήπο σας μια αίσθηση του τόπου εμφανίστηκε πρώτα στο A Growing Passion.

Schreibe einen Kommentar