Το Μεγάλο Σπίτι | Deborah Silver & Co.

0
Το Μεγάλο Σπίτι |  Deborah Silver & Co.

Ένα ελατήριο του Μίτσιγκαν είναι μια μεγάλη ρευστή κατάσταση. Έχουμε κρύες μέρες και κρύες νύχτες. Έχουμε ζεστές μέρες και παγωμένες νύχτες. Κάθε μέρα είναι ένα νέο καιρικό δράμα, με ένα νέο καστ χαρακτήρων. Έχουμε μια γυάλινη οροφή πάνω από ένα δωμάτιο στο Detroit Garden Works. Μόλις αρχίσουμε να αγοράζουμε εποχιακά και τροπικά φυτά, νιώθουμε σαν ένα μικρό σπίτι. Κατά τη διάρκεια αυτών των κρύων περιόδων, μαζεύουμε φυτά που δεν ανέχονται το κρύο κάτω από αυτή τη γυάλινη οροφή, για να τα κρατάμε χαρούμενα. Για χρόνια μεταφέραμε εποχιακά φυτά μέσα και έξω από το γκαράζ μας, δεδομένης της νυχτερινής πρόβλεψης θερμοκρασίας. Αυτό μέσα και έξω είναι μια τεράστια αγγαρεία. Έτσι, στα τέλη του περασμένου χειμώνα κανονίσαμε να αγοράσουμε ένα μεγάλο σπίτι για τα φυτά μας. Ένα σπίτι σε γοτθικό στιλ 60′ μήκους επί 30′ που θα κάλυπτε όλα τα εποχιακά μας φυτά. Το σπίτι παραδόθηκε σε φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια. Βλέποντας τα κουτιά και τα κομμάτια στο έδαφος έκαναν τα μαλλιά στο πίσω μέρος του λαιμού μου να σηκωθούν. Αυτό είναι θερμοκήπιο;

Φυσικά ζήτησα από τον Μπακ να πάρει το προβάδισμα. Ήταν απρόθυμος να αναλάβει το μεγάλο σπίτι, αλλά το έκανε. Το χειρότερο μέρος του να το βγάλουμε ψηλά ήταν το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να σκάψουμε στο έδαφος για να στήσουμε τους στύλους. Υποψιάζομαι ότι αυτό το μέρος της ιδιοκτησίας μας ήταν στο παρελθόν ένα κρεβάτι δρόμου. Ήταν γεμάτο άσφαλτο, μεγάλους βράχους και γιγάντια κομμάτια σκυροδέματος. Χρειάστηκαν μια εβδομάδα, 4 άτομα και ένα σφυρί για να σκάψουν όλες τις τρύπες για τους στύλους. Το πλήρωμα τοπίου ανέλαβε αυτή την άχαρη δουλειά, μέρα με τη μέρα. Το πλήρωμα του Branch φρόντισε να τοποθετεί κάθε στύλο σε μπετόν σε τέλεια κάθετη θέση. Αυτό μπορεί να ακούγεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Δεν έχω ξαναδεί τόσα πολλά επίπεδα και τόσες μεζούρες σε ένα μέρος στη ζωή μου.

Μόλις τοποθετήθηκαν οι στύλοι, ήμασταν έτοιμοι να βάλουμε τα πλευρά ψηλά. Είχαμε κλαδιά ιτιάς με τον τρόπο που έπρεπε να κοπούν, και πολλή δουλειά που έπρεπε να γίνει στον εναέριο χώρο. Η ιτιά που έπρεπε να κλαδευτεί πίσω παρείχε υλικό για ένα εργαλείο που χρειάζονταν οι κατασκευαστές του Branch. Θα πω ότι αυτό το εργαλείο μου έκοψε την ανάσα. Μου αρέσουν οι απλές λύσεις.


Ένα άτομο στο έδαφος κράτησε το πλευρό στη σωστή θέση με το εργαλείο ιτιάς, έτσι ώστε το άτομο στη σκάλα να μπορεί να βιδώσει τις ράβδους στήριξης στη θέση τους. Το θερμοκήπιο ήρθε με οδηγίες που ήταν πολύ ασαφείς. Δεδομένου ότι αυτό ήταν το πρώτο θερμοκήπιο του Branch, προχώρησαν προσεκτικά. Αλλά από τη στιγμή που τα νεύρα στερεώθηκαν, η δομή ήταν συμπαγής.

Δεν είχα ιδέα πώς ένα κομμάτι πλαστικού 6 mil 2000 τετραγωνικών ποδιών θα περνούσε πάνω από το σπίτι και θα ασφαλιζόταν, αλλά αποδείχτηκε αρκετά απλό. Έπρεπε να περιμένουμε μια μέρα χωρίς αέρα, χωρίς βροχή. Προφανώς το υγρό πλαστικό είναι πολύ δύσκολο να γλιστρήσει πάνω από τις νευρώσεις. Μετά την τοποθέτηση του πλαστικού δίπλα στο σπίτι, στερεώθηκαν σχοινιά στην άκρη του πλαστικού με τη βοήθεια μικρών βράχων. Βράχοι; Το πλαστικό ήταν μαζεμένο πάνω από έναν βράχο, όπως το χάρτινο περιτύλιγμα πάνω από ένα ρολό, και μετά στερεώθηκε με σχοινί. Φυσικά γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Το πλαστικό θα γλιστρούσε μέσα από μια θηλιά από σχοινί, όσο σφιχτά κι αν ήταν δεμένο. Ο βράχος στερέωσε το πλαστικό στο σχοινί. Έτσι το κάνουν οι άνθρωποι του θερμοκηπίου. Ευφυής.
Κάθε σχοινί πετάχτηκε στην κορυφή του σπιτιού και παραδόθηκε σε ένα άτομο από την άλλη πλευρά.

8 σχοινάκια και δύο άτομα που ανακουφίζουν τις ρυτίδες έφτιαξαν γρήγορα αυτό το γιγάντιο κομμάτι πλαστικού από πάνω. Το πλαστικό κρατά τη θερμότητα στο σπίτι και τον άνεμο, τη βροχή, το χαλάζι και άλλα καιρικά φαινόμενα μακριά από τα φυτά.

Μόλις το πλαστικό ήταν στη θέση του, στερεώθηκε και στις δύο πλευρές σε ένα κανάλι με ένα καπάκι κλειδώματος που διατρέχει όλο το μήκος του σπιτιού. Αυτή ήταν μια πολύ κρύα μέρα. Αμέσως φάνηκε πιο ζεστό μέσα στο σπίτι παρά έξω. Τα εποχιακά φυτά προέρχονται από τροπικά κλίματα. Αντιπαθούν τις χαμηλές θερμοκρασίες και το κρύο έδαφος ακόμη περισσότερο. Στα μέσα Μαΐου, το καλύτερο μέρος για ετήσια φυτά είναι υπό κάλυψη. Φυτεύονται πολύ νωρίς στο κρύο χώμα μας, κάθονται εκεί. Μέσα μεγαλώνουν.

Τα κοντά άκρα του σπιτιού είναι άκαμπτα πάνελ από πολυανθρακικό. Θα τοποθετήσουμε τις πολυανθρακικές συρόμενες πόρτες αργότερα. Αυτήν τη στιγμή, το σπίτι είναι ανοιχτό για να προωθήσει την καλή κυκλοφορία του αέρα και να επιτρέψει στα καρότσια να πηγαινοέρχονται.

Το τελευταίο στρώμα πάνω από το σπίτι είναι ένα πανί σκιάς. Εμποδίζει το 40 τοις εκατό του ήλιου που περνά από το πλαστικό. Αυτό θα κρατήσει το σπίτι πολύ πιο δροσερό όταν ο καιρός είναι ζεστός. Αυτό σημαίνει λιγότερο άγχος στα φυτά που βρίσκονται σε μικρές γλάστρες. Και ένα πιο άνετο μέρος για να κοιτάξουν οι άνθρωποι τα φυτά. Οι μακριές πλευρές έχουν ξεχωριστά πλαστικά πάνελ που τυλίγονται, έτσι ώστε όταν ζεσταίνεται, μέρος της θερμότητας μπορεί να διαφύγει.

Δεν είμαστε σε καμία περίπτωση μια επιχείρηση που ειδικεύεται στα εποχιακά φυτά. Ούτε είμαστε φυτώριο που ειδικεύεται σε δέντρα, θάμνους, πολυετή φυτά και καλύμματα εδάφους για το τοπίο. Ειδικευόμαστε σε γλάστρες, εργαλεία, στολίδια, γλυπτά, σιντριβάνια, έπιπλα και ενδιαφέροντα αντικείμενα για κήπους. Ο Rob φροντίζει να κάνει το Works ένα μέρος φιλικό και ελκυστικό για εκείνους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τον κήπο. Και εκείνοι οι άνθρωποι για τους οποίους η ομορφιά ενός κήπου είναι τρόπος ζωής. Αυτά τα αντικείμενα γύρω από τα οποία μπορεί να οργανωθεί ένας κήπος ή ένα τοπίο είναι μόνο ένα μέρος της εξίσωσης. Φυσικά θησαυρίζουμε τα φυτά, ειδικά τα φυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν σε δοχεία.

Φαίνεται ταιριαστό και λογικό να έχουμε ένα φυτό. Αυτό που δεν είχα σχεδιάσει ήταν πόσο θα το απολάμβανα. Ευχαριστώ Branch που φτιάξατε ένα μεγάλο σπίτι.

Schreibe einen Kommentar