Φροντίστε τα φρούτα της αυλής σας

0
Φροντίστε τα φρούτα της αυλής σας

Τα φρούτα πίσω αυλής είναι η συζήτηση για την πόλη αυτή τη στιγμή – ή ίσως η συζήτηση για τον κήπο. Οι κηπουροί ανησυχούν για δέντρα που δεν έχουν ακόμη ξεφυλλίσει ή ανθίσουν, για σταφύλια που δεν φαίνονται να αναπτύσσονται, για φύλλα που φαίνονται παραμορφωμένα και πολλά άλλα.

Ποτίζετε τα φυλλοβόλα οπωροφόρα δέντρα μόνο όταν υπάρχουν τα άνθη, οι καρποί και τα φύλλα τους

Τα φυλλοβόλα οπωροφόρα δέντρα χρειάζονται πότισμα μόνο αφού ανθίσουν και ξεφυλλίσουν την άνοιξη.

Οι περισσότερες από αυτές τις ανησυχίες είναι πολλά να κάνουμε για το τίποτα. Η Νότια Καλιφόρνια είχε ένα κρύο αργά που μείωσε μερικά φυλλοβόλα φρούτα όπως τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα και τα ροδάκινα για αρκετές εβδομάδες, αν όχι ένα μήνα.

Το νερό και το λίπασμα δεν αλλάζουν τίποτα. Δεδομένου ότι τα αδρανοποιημένα δέντρα βασικά κοιμούνται, δεν θα χρησιμοποιήσουν το επιπλέον νερό ή λίπασμα, επομένως δεν έχει νόημα να το προσφέρουμε.

Εάν το δέντρο σας είναι πραγματικά γυμνό, κάντε μια «δοκιμή ξυσίματος». Χρησιμοποιήστε το νύχι σας ή την άκρη του ψαλιδιού σας για να ξύσετε απαλά το λεπτό χαρτί, το πιο εξωτερικό στρώμα φλοιού στα μικρότερα κλαδιά του δέντρου. Αν είναι πράσινο από κάτω, το δέντρο είναι ζωντανό. Εάν είναι καφέ, δοκιμάστε μερικά άλλα κλαδιά, συμπεριλαμβανομένων μερικών μεγαλύτερων κλαδιών πιο κοντά στον κορμό. Εάν δεν υπάρχει πράσινο κάτω από κανένα από το φλοιό, το δέντρο μπορεί να είναι νεκρό. Αν βρεις όποιος πράσινο, το δέντρο απλά περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να σπάσει τον λήθαργο και να ανθίσει ή να ξεπλυθεί με τα φύλλα.

Τα κατσαρά φύλλα σε πυρηνόκαρπους (δαμάσκηνα, βλεφαρίδες, βερίκοκα, ροδάκινα κ.λπ.) είναι απόδειξη μιας μυκητιασικής μόλυνσης που ονομάζουμε μπούκλα των φύλλων ροδάκινας. Είναι πολύ αργά μέσα στο έτος για να αντιμετωπίσουμε την μπούκλα των φύλλων ροδακινιάς. αντ ‚αυτού ψεκάστε το δέντρο όσο είναι αδρανές τον επόμενο χειμώνα.

Εάν δεν έχετε αραιώσει ήδη νεαρά μήλα, αχλάδια ή πυρηνόκαρπα, κάντε το τώρα. Όταν υπάρχουν πάρα πολλοί καρποί για να υποστηρίξει το δέντρο, κάθε καρπός παραμένει μικρός. Για μεγαλύτερα φρούτα, αραιώστε τα νεαρά φρούτα σε ένα κάθε τέσσερις έως έξι ίντσες κατά μήκος του κλάδου. Συλλέξτε και κομποστοποιήστε τα φρούτα που αφαιρείτε.

Μόλις ξεφυλλίσουν τα φυλλοβόλα οπωροφόρα δέντρα, ήρθε η ώρα να ανεβάσουν το νερό και το λίπασμα. Προτιμώ τα κοκκώδη οργανικά λιπάσματα οπωροφόρων δέντρων, τα οποία εφαρμόζονται πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Για τα φρούτα της αυλής σε δοχεία, χρησιμοποιήστε τη μισή συνιστώμενη ποσότητα.

Τα μήλα που καλλιεργούνται στο σπίτι είναι καλύτερα από οποιοδήποτε κατάστημα που αγοράζεται

Μήλα «Sundowner» που ωριμάζουν στο δέντρο

Έχω δει αμπέλια που μόλις έχουν φυτρώσει φύλλα και μερικά που έχουν την αρχή των καρπών. Τα αμπέλια είναι επίσης φυλλοβόλα και ανταποκρίνονται στο κρύο, επομένως μερικά υστερούν για αυτήν την εποχή. Θα καλύψουν τη διαφορά, αν και τα φρούτα μπορεί να ωριμάσουν λίγο αργότερα από το συνηθισμένο.

Παρεμπιπτόντως, από τα τέλη του 1800 έως τη δεκαετία του 1930, η κομητεία του Σαν Ντιέγκο είχε μια σημαντική βιομηχανία αμπελώνων και οινοποιείων. Εκείνες τις μέρες τα σταφύλια «καλλιεργούνταν ξερά», δηλαδή τα αμπέλια ποτίζονταν κατά τη φύτευση, τότε μόνο με βροχοπτώσεις. Αυτό σας λέει πόσο ανθεκτικά στην ξηρασία είναι αυτά τα καρποφόρα αμπέλια.

Ο συνδυασμός των Απαγόρευση και Νόσος Pierce (μεταδόθηκε στα αμπέλια ευγενική προσφορά του υαλοπτερωτός αιχμηρός σκοπευτής) γονάτισε τους πρώτους αμπελώνες και τη βιομηχανία οινοποιίας του Σαν Ντιέγκο.

Διατηρήστε όλα τα καρποφόρα φυτά καλά επικαλυμμένα με ένα στρώμα πάχους τριών ιντσών φυτικής βάσης. Ξεκινήστε το σάπια φύλλα έξι έως 12 ίντσες μακριά από τον κορμό. Αυτός ο δακτύλιος γυμνής βρωμιάς κρατά τον κορμό στεγνό και προστατευμένο από μύκητες ή έντομα.

Τέλεια κλαδευμένα και εκπαιδευμένα σταφύλια πίσω αυλής

Τα σταφύλια σωστά εκπαιδευμένα και κλαδεμένα είναι όμορφα αλλά και νόστιμα

Σε παρακαλώ, μην ανησυχείς. Η Μητέρα Φύση έχει το δικό της χρονοδιάγραμμα. Σύντομα θα τρώτε ντόπια φρούτα της αυλής. Στο μεταξύ, απολαύστε το επεισόδιο μας, Από τα φρούτα στους ξηρούς καρπούς για να δούμε πώς εκτρέφονται νέα είδη οπωροφόρων δέντρων και βγαίνουν στην αγορά.

– Ναν Στέρμαν

The post Φροντίδα για τα φρούτα της αυλής σας εμφανίστηκε πρώτα στο A Growing Passion.

Schreibe einen Kommentar