Φύτευση Ανοιξιάτικων Γλαστρών | Deborah Silver & Co.

0
Φύτευση Ανοιξιάτικων Γλαστρών |  Deborah Silver & Co.

Η τάση μου για φύτευση δοχείων για την άνοιξη βασίζεται σε διάφορους παράγοντες. Στα 30 μου φαινόταν σαν να ήταν άπειρα ελατήρια μπροστά. Αν παρέλειψα να φυτέψω φθινοπωρινούς βολβούς ή ανοιξιάτικες γλάστρες ή ένα τριαντάφυλλο ή ένα δέντρο, θα υπήρχε πάντα το επόμενο έτος. Ή το επόμενο έτος. Εν ριπή οφθαλμού, τα 30 έγιναν 50. Και μαζί με αυτό, η αυγή της συνειδητοποίησης ότι αν και η άνοιξη πιθανότατα θα κυλήσει άπειρα, τα ελατήρια μου που είχαν μια αρχή το 1950 θα έφταναν τελικά στο τέλος. Δεν πρόκειται για ζοφερή κουβέντα. Σημαίνει ότι με ενδιαφέρει περισσότερο από ποτέ να παρατηρώ και να συμμετέχω σε κάθε φάση της κηπουρικής χρονιάς. Ειδικά δεν θέλω να χάσω μια στιγμή της ανοιξιάτικης περιόδου. Δεδομένου ότι κάθε φυτό στο τοπίο θα σπάσει τον λήθαργο και θα αναπτυχθεί, υπάρχουν πολλά να δείτε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου των 3 μηνών. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ζήσετε την άνοιξη – γιατί να χάσετε κάποια από αυτές τις ευκαιρίες;

Η φύτευση δοχείων για την άνοιξη φαίνεται ακόμα πιο ελκυστική σε ζώνες με κρύο καιρό όπως η δική μας. Ο χειμώνας ξεπλένεται αργά από το έδαφος μας. Όταν αυτό το έδαφος ξεπαγώσει, είναι υγρό. Το φρεζάρισμα γύρω από έναν κήπο όταν το χώμα είναι υγρό δεν συνιστάται. Τα παπούτσια μου, που υποστηρίζονται από το βάρος μου, κάνουν εξαιρετική δουλειά στο να πιέζουν το οξυγόνο από το χώμα και να το συμπιέζουν. Το συμπιεσμένο χώμα μπορεί να είναι αρκετά τούβλο. Καθώς μου αρέσει τα φυτά μου να έχουν εύθρυπτο έδαφος που ενθαρρύνει την καλή ανάπτυξη των ριζών, μένω έξω από τον κήπο πολύ νωρίς την άνοιξη. Τα ανοιξιάτικα δοχεία διευκολύνουν την αντίσταση στην είσοδο στον κήπο πολύ νωρίς.

Κάποτε η συντριπτική πλειονότητα των εποχιακών φυτών ήταν τύπου καλοκαιρινής περιόδου. Τώρα ένας κηπουρός μπορεί να βρει φυτά κατάλληλα για δοχεία σε κάθε εποχή. Η πιο προφανής επιλογή είναι οι βολβοί των ανοιξιάτικων λουλουδιών. Οι αναγκασμένες τουλίπες, οι νάρκισσοι, οι υάκινθοι, οι υάκινθοι και ο κρόκος προσαρμόζονται πολύ καλά στην καλλιέργεια γλάστρας. Οι τουλίπες στον κήπο του καταστήματος απέχουν μόνο 2 ίντσες από το έδαφος. Θα περάσει τουλάχιστον ένας μήνας μέχρι να αρχίσουν να ανθίζουν. Μια γλάστρα με αναδυόμενες τουλίπες στραμμένη προς τα κάτω με βιόλες ήδη ανθισμένες σε ένα δοχείο είναι ένα θέαμα για τα κουρασμένα μάτια του χειμώνα. Το καλύτερο μέρος των ανοιξιάτικων βολβών σε δοχεία είναι το πόσο όμορφοι είναι σε κάθε στάδιο. Είναι ευχαρίστηση να βλέπεις από κοντά έναν υάκινθο να βγαίνει από το έδαφος, να βγάζει μπουμπούκια και να ανθίζει. Τα φύλλα και τα μπουμπούκια είναι ζουμερά και είναι τόσο όμορφα όσο τα λουλούδια.

Κάποτε τα περισσότερα εποχιακά φυτά που προσφέρονταν προς πώληση ήταν κατάλληλα μόνο για καλοκαιρινά δοχεία. Αυτό έχει αλλάξει πραγματικά. Υπέροχα φυτά, και πολλά από αυτά, είναι διαθέσιμα για φύτευση δοχείων κάθε εποχή. Αυτήν τη στιγμή στο μαγαζί, ο Ρομπ έχει ελαιβόρους, πανσέδες, βιόλες, αλυσούμι, νυχτολούλουδο, δεντρολίβανο και λεβάντα, γλυκό ξύλου και γλυκό αρακά. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ανοιξιάτικα λαχανικά και βότανα θα είναι διαθέσιμα για γλάστρες. Πανσέδες, μαρούλι και μαϊντανός μπορούν να φυτευτούν με εκπληκτικό αποτέλεσμα. Μια ορτανσία στο πρότυπο μπορεί να φαίνεται λίγο ζοφερή σε ένα ανοιξιάτικο δοχείο, αλλά τα μπουμπούκια θα διογκωθούν σύντομα και τα ανοιξιάτικα φύλλα είναι όμορφα.

Τα φρέσκα κομμένα κλαδιά μπορούν να δώσουν πολύ χρώμα και κλίμακα στα δοχεία με ελατήρια. Αυτή η ίσια χάλκινη ιτιά όχι μόνο έχει ζωηρό χρώμα, αλλά και ζωηρό.

Το Pussy Willow είναι μια εξαιρετική επιλογή κλαδιών για γλάστρες. Οι ασαφείς γατούλες που καλύπτουν τους μίσχους είναι γοητευτικές. Τα κομμένα κλαδιά ιτιάς μουνί συχνά ριζώνουν σε μια ανοιξιάτικη γλάστρα, φέρνοντας τα φύλλα αφού ξεθωριάσουν οι γατούλες. Η ιτιά μουνί θα ήταν μια κακή επιλογή θάμνου για τον κήπο μου, καθώς μεγαλώνει τόσο πολύ. Το να έχετε τα κομμένα στελέχη σε ένα δοχείο είναι ένας τρόπος να τα απολαύσετε χωρίς να δεσμευτείτε για μια μακροχρόνια σχέση. Και μιλώντας για μακροχρόνιες σχέσεις, είναι χαρά να έχω την ευκαιρία να δοκιμάζω κάτι νέο σε δοχεία κάθε άνοιξη.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουμε τις εγκαταστάσεις μας σε ανοιξιάτικες γλάστρες. Θα αισθάνεσαι ωραία να ασχολείσαι με την κηπουρική.

ψεύτικο γρασίδι και διπλό primrose σειράς Belarina

λευκοί υάκινθοι

γλυκό ξυλόφυτο και ψεύτικο γρασίδι

τροπικές φτέρες και πανσέδες

φτέρες παρθενικής τρίχας και primrose Belarina

υάκινθοι σταφυλιού, primula denticulata και oxalisανοιξιάτικο γλαστράκι με ελλέβορο, υάκινθο σταφυλιού, βιόλες και γλυκό ξύλο

ανοιξιάτικες γλάστρες με κεντρικά κομμάτια από ευκάλυπτο

πανσέδες και βιόλες

μαρούλι και πανσέδες

Αύριο, το τελευταίο Σάββατο του ελλεβόρειου φεστιβάλ μας θα παρουσιάσει τη συλλογή φυτών του Ρομπ – το καλύτερό του ποτέ, νομίζω. Σκεπτόμενοι εμπορευματοκιβώτια άνοιξη, είμαστε.

Schreibe einen Kommentar