10 Αγροτεμάχια σε Βεράντα σε όλο τον κόσμο | Είδη Γεωργίας

0
10 Αγροτεμάχια σε Βεράντα σε όλο τον κόσμο | Είδη Γεωργίας

Θέλετε να μάθετε τι είναι η καλλιέργεια σε ταράτσα; Έχετε λοφώδεις εκτάσεις που προκαλούν προβλήματα στην καλλιέργεια των καλλιεργειών; Συνέχισε να διαβάζεις! Η καλλιέργεια σε ταράτσα μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημά σας.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Γιατί οι οικοδεσπότες πρέπει να εξασκούν την επιβίωση τώρα

Terrace Farming | Τα 10 πιο όμορφα αγροκτήματα σε όλο τον κόσμο

Τι είναι το Terrace Farming

βεράντες ρυζιού Longji επαρχία Γκουανγκσί Κίνα | ορισμός καλλιέργειας ταράτσας

Οι άνθρωποι αναζητούν πάντα τρόπους προσαρμογής στο περιβάλλον τους για επιβίωση και η καλλιέργεια σε ταράτσα είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος που έχουμε αναπτύξει για την καλλιέργεια των καλλιεργειών σε λοφώδεις ή απότομες πλαγιές.

Οι αγρότες που έχουν κάνει ταρατσοκαλλιέργειες σε όλο τον κόσμο ανέπτυξαν καλλιέργεια ταράτσας που αποτελείται από διαφορετικά σκαλοπάτια ή βεράντες.

Κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας χαμηλά τοιχώματα από χώμα στην πλευρά των λόφων που επιτρέπουν στους αγρότες να κάνουν επίπεδες περιοχές για φύτευση καλλιεργειών.

Τα χωράφια με ταράτσα επιτρέπουν στο χώμα να παραμείνει στη θέση του, αλλά αφήνουν το νερό να ρέει κάτω από το λόφο για να επιτρέψει σε διαφορετικές περιοχές να είναι στεγνές ή υγρές ανά πάσα στιγμή.

Μέσω της καλλιέργειας ταράτσας αποτράπηκε η διάβρωση του εδάφους, η βροχή και το νερό απορροής διατηρήθηκαν και η αδρανής πλαγιά του λόφου έγινε παραγωγική και βιώσιμη.

Ομοίως, η καλλιέργεια σε ταράτσες παρέχει ζωτικά προϊόντα για τους ντόπιους, όπως επίσης αναδεικνύει τα περισσότερα πανέμορφα τοπία σε όλο τον κόσμο.

Ας κάνουμε μια περιήγηση σε όλο τον κόσμο και ας ανακαλύψουμε τα πιο εντυπωσιακά τοπία που δημιουργούνται από τη γεωργία σε ταράτσα.

1. Banaue Rice Terraces

παγκόσμια κληρονομιά ifugao βεράντες ρυζιού batad | Ίνκας σε ταράτσα

Το Banaue Rice Terraces ονομάστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1995 και είναι γνωστά ως το όγδοο θαύμα του κόσμου. Βρίσκεται στην καρδιά των βουνών Cordilleras των Φιλιππίνων.

Τα χωράφια Banaue Rice Terraces σκαλίστηκαν στο χέρι από τις φυλές Ifugao και πιστεύεται ότι παράγουν με επιτυχία ρύζι για σχεδόν 2.000 χρόνια.

2. Μάτσου Πίτσου

Μάτσου Πίτσου Περού Νότια Αμερική UNESCO | τι είναι η γεωργία σε ταράτσα

Ποιος δεν θα εκπλαγεί από το Μάτσου Πίτσου; Είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς και εντυπωσιακούς αρχαίους χώρους στον κόσμο.

Τα στενά σκαλοπάτια του Μάτσου Πίτσου ήταν κατασκευασμένα από πέτρινους ογκόλιθους, με χιλιάδες μονοπάτια και βεράντες, που συνδέουν πλατείες, νεκροταφεία και κτίρια.

3. Κοιλάδα Δούρου

αμπελώνες κοιλάδα ποταμός douro πορτογαλία | ορισμός γεωργία ταράτσας

Η κοιλάδα Douro είναι μέρος της βόρειας Πορτογαλίας και είναι γνωστή ως η πατρίδα του κρασιού πορτ. Η πλαγιά του λόφου της κοιλάδας Douro είναι καλυμμένη με βεράντες με αμπέλια που κατεβαίνουν στις όχθες του ποταμού της.

Γίνεται μια εντυπωσιακή εμφάνιση χρωμάτων όλο το χρόνο όσο μεγαλώνουν τα αμπέλια.

4. Ίνκα Πισάκ

ερείπια της πόλης των Ίνκας Πισάκ Περού στο | ορίστε τη γεωργία σε ταράτσα

Το Inca Pisac χτίστηκε από τους Ίνκας και χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα. Οι ορεινές αναβαθμίδες της Inca Pisac αποτελούνταν από 16 διαφορετικές περιοχές καλλιέργειας.

Οι βεράντες περιλαμβάνουν θρησκευτικούς ναούς, στρατιωτική ακρόπολη και αγροικία και επιβλέπουν την Ιερή Κοιλάδα των βουνών Salkantay.

5. Sa Pa Terraces

πρωινό ελαφρύ ορυζώνα στη βεράντα | ταράτσα γεωργία inca

Οι βεράντες Sa Pa είναι από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στο Βιετνάμ που βρίσκονται στην κοιλάδα Muong Hoa. Αυτό βρίσκεται ανάμεσα στην περιοχή Sa Pa και το όρος Fansipan, όχι μακριά από τα κινεζικά σύνορα.

Οι ντόπιοι βουνίσιοι καλλιεργούν λαχανικά, καλαμπόκι και ρύζι σε αυτές τις βεράντες. Ωστόσο, λόγω του κλίματος, μπορεί να παράγει μόνο μία συγκομιδή ρυζιού το χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Δοκιμάστε πολλούς τύπους γεωργίας για εσάς και το σπίτι σας

6. Ταράτσες Χάνι

πολιτισμικό τοπίο honghe hani βεράντες ρυζιού | incan ταράτσα γεωργία

Οι πεζούλες του Χάνι είναι επίσης σκαλισμένες στο χέρι από τους Χανιώτες. Βρίσκεται κάτω από τα χωριά στην πλευρά των βουνών Ailao στο Yuanyang.

Αυτά τα χωράφια με ταράτσα παρέχουν αρκετό ρύζι και ψάρια για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους για πάνω από 1.000 χρόνια. Οι βεράντες του ρυζιού είναι ένας καταπράσινος τροπικός παράδεισος που κατακλύζεται από τουρίστες από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο για μια εντυπωσιακή θέα.

7. Αλυκές Maras

εξόρυξη αλατιού στο Περού εργάτες salinas de | ορισμός της καλλιέργειας σε ταράτσα

Το Salinas de Maras ή οι αλυκές των Ίνκας είναι γνωστό ότι παράγουν άλατα εδώ και αιώνες. Ακριβώς όπως οι ασιατικές ταράτσες ρυζιού, αυτές οι πεζούλες με αλάτι περνούν από γενιά σε γενιά.

Αποτελείται από σχεδόν 3.000 τεχνητές αλυκές ταράτσας που όταν αντανακλώνται με το ηλιοβασίλεμα κάνει τις αλυκές να φαίνονται σαν να είναι φτιαγμένες από χρυσό. Έτσι, αν έχετε σχέδια να επισκεφθείτε, κάντε το ακριβώς πριν από το ηλιοβασίλεμα.

8. Choquequirao

αυτή η αρχαία πόλη των Ίνκας γνωστή choquequirao | κινεζική καλλιέργεια ταράτσας

Το Choquequirao που σημαίνει το λίκνο του χρυσού είναι ένας άλλος περουβιανός αγροτικός χώρος με ταράτσα. Βρίσκεται στα όρια του Cuzco και του Apurimac και αποτελείται από 180 σκαλοπάτια που είναι χτισμένα εντελώς διαφορετικά από το στυλ Machu Picchu.

Μπορείτε να φτάσετε στο Choquequirao μόνο με άλογο ή με τα πόδια, γι ‚αυτό είναι λιγότερο επισκέψιμο σε σύγκριση με το Machu Picchu. Εάν βρίσκεστε στο Cachora, θα χρειαστούν τέσσερις ημέρες για να φτάσετε στο Choquequirao.

9. Bali Rice Terraces

βεράντες ρυζιού Μπαλί Ινδονησία | γεωργία σε ταράτσα στην Κίνα

Οι ταράτσες ρυζιού του Μπαλί σκαλίστηκαν επίσης στο χέρι με τη βοήθεια βασικών εργαλείων και πραγματοποιούνται από γενιές.

Στο Μπαλί, έχουν ένα καλά οργανωμένο κοινωνικό τάγμα που ονομάζεται Subak, το οποίο διαχειρίζεται την άρδευση αυστηρά σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και μοιράζει δίκαια το νερό.

10. Ταράτσες Longji

Longsheng ρύζι terracesdragons ραχοκοκαλιά γνωστό Longji | πλεονεκτήματα της καλλιέργειας σε ταράτσα

Το Longji που σημαίνει η ραχοκοκαλιά των Δράκων χτίστηκε πριν από περισσότερα από πεντακόσια χρόνια. Τα Longji Terraces βρίσκονταν στο Longsheng που απέχει περίπου 2 ώρες από το Guilin.

Το Longji Terraces είναι η απάντηση στην περιορισμένη γεωργική γη και την παροχή νερού του Longing.

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο του National Geographic για μια κλεφτή ματιά στις ταράτσες του ρυζιού Banaue, γνωστές και ως τα όγδοα θαύματα του κόσμου: Ελαφριά

Ορίστε το! Η καλλιέργεια σε ταράτσες είναι σίγουρα ένας τέλειος τρόπος για να μεταμορφώσετε αυτή την αφιλόξενη λοφώδη γη σε άφθονες εκτάσεις που παράγουν καλλιέργειες για την υποστήριξη των ανθρώπων.

Θα δοκιμάσετε τη γεωργία σε ταράτσα και θα αρχίσετε να φυτεύετε καλλιέργειες στη λοφώδη πλευρά της γης σας; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!

Επόμενο:

 • Κάθετη καλλιέργεια για συμπαγείς χώρους | Είδη Γεωργίας
 • Τα 10 καλύτερα αγροτικά παιχνίδια που θα δώσουν ώθηση στον εγκέφαλό σας
 • 11 απλές ιδέες για ανοιξιάτικα στεφάνια

Συνάδελφοι οικοδεσπότες, θέλετε να βοηθήσετε άλλους να μάθουν από το ταξίδι σας με το να γίνετε ένας από τους αρχικούς μας συντελεστές; Γράψε για εμάς!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Ίνσταγκραμ, Pinterestκαι Κελάδημα!

Σημείωση συντάκτη – Αυτή η ανάρτηση δημοσιεύθηκε αρχικά στις 21 Νοεμβρίου 2019 και έχει ενημερωθεί για ποιότητα και συνάφεια.

Schreibe einen Kommentar