2 Απριλίου 2019 | Deborah Silver & Co.

0
2 Απριλίου 2019 |  Deborah Silver & Co.

Τι ήταν αξιοσημείωτο για την περασμένη Τρίτη, δεύτερη Απριλίου; Φυτέψαμε δοχεία και παρτέρια στους 5095 για την άνοιξη, 3 εβδομάδες νωρίτερα από πέρυσι. Η πρώτη μας ανοιξιάτικη φύτευση. Το πρωί ήταν σίγουρα κρύο, αλλά το απόγευμα ήταν ηλιόλουστο και ζεστό. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευχαριστημένος ή ικανοποιημένος που ήμουν εκτός φύτευσης. Ήταν τέλεια. Ούτε θα μπορούσα να ήμουν πιο χαρούμενος που θα μπορούσαμε να είμαστε εκτός εργασίας στις αρχές Απριλίου. Οι κηπουροί της Βόρειας ζώνης έχουν κολλήσει μέσα τους λαχταρώντας για άλλο χρόνο και τόπο- για τη διάρκεια του χειμώνα. Μέχρι το τέλος Μαρτίου ανυπομονώ να γυρίσει η χειμερινή περίοδος στην άνοιξη. Και γκρινιάρης κάθε μέρα που δεν το κάνει.

Οι αρχές Απριλίου δεν είναι πάντα η αρχή της άνοιξής μας. Ο περσινός Απρίλιος ήταν χειμωνιάτικος από κάθε άποψη. Τα βουνά από χιόνι που εναποτέθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν είχαν ώθηση να λιώσουν. Οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν μόλις πάνω από το μηδέν. Οι νύχτες ήταν πολύ κρύες. Ο καιρός ήταν ευνοϊκός μόνο για την παραγωγή πάγου. Γιγάντιοι σωροί χιονιού που μεταμορφώθηκαν από το πάγωμα και την απόψυξη σε πάγο ήταν παντού. Φυτέψαμε αυτό το έργο στις 22 Απριλίου πέρυσι. Ντροπιαστικά αργά, αυτό.

Το ότι ήμουν σε ύπαιθρο μια ηλιόλουστη μέρα με ένα ανοιξιάτικο μπουφάν για να με κρατάει ζεστή ήταν πράγματι μια καλή μέρα. Έχω περισσότερα για να είμαι ευγνώμων από αυτό. Ο προμηθευτής μου με κλαδάκια μας έστειλε μια εξαιρετική συλλογή από φρέσκα κομμένα κλαδιά. Το ότι εκτρέφει ιτιά και μουνί ιτιά παρέχει μεγάλη κλίμακα στα ανοιξιάτικα δοχεία μου. Οι πανσέδες μας σπέρνονται το φθινόπωρο και ξεχειμωνιάζονται σε μη θερμαινόμενα θερμοκήπια, επομένως είναι καλό να βγουν έξω τη στιγμή που θα παραλάβω. Μια ολόκληρη συλλογή από οπτικά πειστικά faux grasses – ευχαριστώ τον Rob για αυτά. Παρέχουν ένα ενδιάμεσο στρώμα μεταξύ του ψηλού και του κοντού. Αυτά τα δοχεία θα ήταν μάλλον άβολα χωρίς αυτά.

Μια ηλιόλουστη ζεστή μέρα του Απρίλη, μερικά ανοιξιάτικα κεντρικά σημεία αναφοράς και μια σειρά από ακμάζουσες πανσέδες είναι αρκετά για αυτήν την πρώιμη ανοιξιάτικη μέρα. Πήγα σπίτι χαρούμενος και ικανοποιημένος. Τίποτα στον κήπο μου δεν έχει γίνει γνωστό. Αργότερα η άνοιξη θα είναι μια συμφωνία. Στο σπίτι και στη δουλειά. Τόσες πολλές φωνές – τόσα πολλά να δούμε. Η άνοιξη σε πλήρη έκρηξη είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς. Αλλά αυτή η πρώτη στιγμή, η φύτευση, ήταν το δώρο της πρώιμης σεζόν.

Αυτό το κρεβάτι γεμάτο με πανσές θα αστράφτει όλη την εποχή. Οι αποχρώσεις λεβάντας, το Delta Premium βιολετί και το λευκό, και το πανσές beaconsfield ανάμεικτα θα λαμπυρίσουν. Εάν σκοπεύετε να αναμίξετε ποικιλίες, 3 τύποι παρέχουν ένα πιο ομοιόμορφο μείγμα από 2.

Αυτό το κρεβάτι με πανσέδες θα ευδοκιμήσει μέχρι τον Ιούνιο, εάν η πελάτισσά μου αποφασίσει να καθυστερήσει τη φύτευση του καλοκαιριού. Μπορεί να μπει στον πειρασμό φέτος να αφήσει αυτή την ανοιξιάτικη φύτευση να ωριμάσει. Θα ήμουν πολύ πιο χαρούμενος να φυτέψω τα δοχεία της για το καλοκαίρι τον Ιούνιο. Τόσο το έδαφος όσο και ο αέρας θα έχουν ζεσταθεί μέχρι τότε – ακριβώς αυτό που θέλουν τα εποχιακά τροπικά φυτά.

Το Cool Wave Berries N Cream είναι ένας πανσές απλώματος/υπόσυρσης. Είναι τέλειο για εκείνες τις φυτείες δοχείων που ζητούν λουλούδια να χυθούν στην άκρη. Αυτός ο πανσές φημίζεται ότι επιβιώνει με αποφασιστικότητα στους χειμώνες μας, εάν αποφασίσετε να τον φυτέψετε στο έδαφος. Αυτή η λάρνακα φυτεύτηκε με κρεμαστά καλάθια αυτού του πανσέ. Το πιο ώριμο μέγεθος των φυτών στο καλάθι παρέχει ύψος και όγκο από την αρχή.

Υπάρχουν λίγα σημάδια του πολυετούς κήπου σε αυτή την περιοχή. Αυτές οι ανοιξιάτικες γλάστρες παρέχουν κάποιο οπτικό ενδιαφέρον, εν τω μεταξύ. Τα δοχεία σε κάθε εποχή μπορούν να είναι μια γέφυρα από τη μια στιγμή στον κήπο στην άλλη, μια ιδέα τοπίου ή κήπου δοκιμασμένη σε μικρογραφία, ένα εργαστήριο για τη δοκιμή νέων φυτών – εκτιμώ τι μπορούν να φέρουν τα δοχεία στον κήπο.

κουτιά φυτεμένα για την άνοιξη

Αυτή η μεγάλη γούρνα είναι το αγαπημένο μου στην ομάδα. Το κυπαρίσσι λεμονιού θα συνεχίσει να στολίζει τόσο την καλοκαιρινή όσο και την φθινοπωρινή φύτευση εδώ. Το ίδιο θα κάνουν και οι γλάστρες με περσικά λάιμ ανάμεσα στα κυπαρίσσια. Οι κίτρινοι και μοβ πανσέδες συμπληρώνουν το πράσινο της άνοιξης. Το καλοκαιρινό πράσινο θα είναι το ίδιο λαχταριστό.

Τέσσερις μεγάλες ζαρντινιέρες στην πίσω αυλή φυτεύονται συνήθως με λευκή σημύδα Ιμαλαΐων με πολλαπλούς κορμούς. Τα βγάζουμε από τις γλάστρες το φθινόπωρο και τα ξεχειμωνιάζουμε μέσα στο κτίριο του τοπίου μας. Πολύ λίγα ξυλώδη φυτά είναι ανθεκτικά το χειμώνα σε γλάστρες. Με τις ρίζες τους πάνω από το έδαφος, αγωνίζονται να χειριστούν το ακραίο κρύο των χειμώνων μας και τους απροσδόκητους κύκλους παγώματος και απόψυξης. Παρόλο που το κτίριο μας δεν θερμαίνεται, παρέχει προστασία από τον χειμωνιάτικο αέρα και τον ήλιο. Καθώς όλα τα φύλλα πέφτουν το φθινόπωρο, δεν χρειάζονται φως τους χειμερινούς μήνες. Η σημύδα παρέχει την απαραίτητη κλίμακα σε μια πίσω βεράντα που είναι μεγάλη, και ένα ζευγάρι πόρτες από το εσωτερικό που είναι πολύ ψηλές.

Αυτή είναι η πρώτη χρονιά που φυτεύω τη σημύδα για την άνοιξη. Στις ταράτσες με πανσέδες και βιόλες. Το μείγμα είναι ζωντανό, όπως ήλπιζα ότι θα ήταν. Όποιος φυτεύει δοχεία φέρνει μια ιδέα για το σχήμα, τη μάζα, την υφή και το χρώμα στις φυτεύσεις του. Σε αυτήν την πρώιμη ανοιξιάτικη φύτευση δοχείων, το χρώμα είναι βασικό στοιχείο.

Η ανάμειξη φυτών συνεπάγεται μια παρασκευή. Μου αρέσει αυτό. Ποιος ξέρει τι ετοιμάζει η φύση στη συνέχεια, αλλά προς το παρόν αυτό το ανοιξιάτικο ρόφημα έχει υπέροχη γεύση.

Ήταν μια καλή μέρα.

Schreibe einen Kommentar