My Mother Earth of Oaxaca: Alejandrina’s Story

0
My Mother Earth of Oaxaca: Alejandrina’s Story

Αυτό το ιστολόγιο είναι μέρος της σειράς Elevating Voices σε συνεργασία με

Γνωρίστε το Alexandria Philip. ΕΝΑΤο le είναι ένα από τα Hike it Baby Φέρτε το έξω συντονιστές του προγράμματος και έτρεξε το πρώτο Κάντε το μπλε πράσινο σειρά προγραμμάτων. Είναι μαμά δύο καταπληκτικών παιδιών και εργάζεται με πλήρη απασχόληση ως μαιευτική νοσοκόμα στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Φωτογραφία: Andrea Leoncavallo @lionhorsephoto

Η παιδική μου σύνδεση με τη φύση

Γεννήθηκα σε μια μικρή πόλη στην Οαχάκα. Μετακόμισα στο Όρεγκον σε ηλικία 8 ετών. Οι αναμνήσεις μου από την Οαχάκα ήταν πάντα πολύ πράσινες και καθαρού αέρα. Εκείνη την εποχή, η οικογένειά μου στην Οαχάκα μάζευε φρούτα, λαχανικά και καλαμπόκι. Θυμάμαι ξεκάθαρα ότι διάλεγα τα δικά μου πορτοκάλια, μάνγκο και καρπούζι. Μετά το σχολείο, περνούσαμε χρόνο φροντίζοντας τα ζώα και τις καλλιέργειες. Επομένως, η σύνδεσή μου με τη φύση ήταν καλά εδραιωμένη από τη γέννησή μου.

Η κόρη και η μητέρα της Alejandrina στην Οαχάκα του Μεξικού.

Όταν η οικογένειά μου έφτασε στο Όρεγκον, ζούσαμε σε αγρότες, μαζεύοντας φράουλες και βατόμουρα. Ήμασταν απομονωμένοι από την πόλη γιατί οι γονείς μου ήταν αγρότες. Περάσαμε πολύ χρόνο δουλεύοντας σε εξωτερικούς χώρους. Στο τέλος της ημέρας, είχαμε πολύ λίγο χρόνο για να κάνουμε διασκεδαστικές δραστηριότητες. Όμως, ήμασταν όλοι χαρούμενοι γιατί ήμασταν έξω, και εξακολουθούσαμε να νιώθαμε σαν να βρισκόμαστε στην πατρίδα μας.

Η ανατροφή μου και οι πρώτες αναμνήσεις από την Οαχάκα μου πρόσφεραν μια σύνδεση με τη φύση που οι άλλοι συμμαθητές μου δεν είχαν. Όταν έρχεστε στην πόλη και έρχεστε στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλές οικογένειες, λόγω οικονομικών φραγμών, αναγκάζονται να ζουν σε πολυσύχναστα διαμερίσματα . Ως νεαρός έφηβος, δεν έβλεπα τη σύνδεση της παιδικής μου ηλικίας στην Οαχάκα με τη φύση, αλλά τώρα ως ενήλικας μπορώ να δω πώς αυτές οι πρώιμες εκθέσεις ήταν θεμελιώδεις. Θα μου έλειπε ο χρόνος μου να παίζω στο αγρόκτημα, να χτίζω σπίτια με πέτρες και χώμα. Απλώς μου έλειψε το μαγείρεμα έξω και το κάμπινγκ, ήταν η ρουτίνα μας στην Οαχάκα. Η οικογένειά μας είχε την τύχη να έχει στενή φιλία με ένα ζευγάρι Αμερικανών, που μας πήραν υπό την προστασία τους, μας υιοθέτησαν κυριολεκτικά και μας πήγαν σε υπαίθριες περιπέτειες. Το ζευγάρι είχε τα μέσα να μας πάει σε ημερήσιες εκδρομές σε Εθνικά Πάρκα, σε λίμνες και να απολαύσουμε βόλτες.

Περπάτημα στο αγρόκτημα στην Οαχάκα.

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε ως γονείς για να δημιουργήσουμε μια σύνδεση με τη φύση με τα παιδιά μας είναι απλώς να τα βγάλουμε έξω.

Πώς οι γονείς μπορούν να καλλιεργήσουν μια σύνδεση με τη φύση για τις οικογένειές τους

Αφήστε τους να είναι ελεύθεροι σε έναν ανοιχτό χώρο, είτε αυτός είναι στις αυλές μας είτε σε ένα πάρκο. Καθώς παίζουν ελεύθερα, χτίζουν μια σύνδεση με τη φύση και μαθαίνουν μέσω του αισθητηριακού παιχνιδιού. Καθώς η πανδημία γινόταν η νέα μας πραγματικότητα, άφηνα το 2χρονο παιδί μου να είναι έξω και να απολαύσει τον ήλιο μαζί μου. Έπρεπε να βγω έξω, το επίπεδο άγχους μου ήταν μικρότερο μόλις βγήκα έξω. Κατάφερα να καθαρίσω το μυαλό μου για λίγα λεπτά και απλώς να αναπνεύσω. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην ισχύει για πολλές οικογένειες. Οι εργαζόμενες οικογένειες έχουν πολλές ανισότητες που τις βάζουν σε μειονεκτική θέση να απολαμβάνουν την ύπαιθρο. Θα φοβόμουν να βρεθώ γύρω από έμπειρους πεζοπόρους, άρχιζα να ρωτάω τον εαυτό μου: «Φοράω το σωστό καρότσι, καρότσι, εξοπλισμό πεζοπορίας;» Αλλά μετά κατάλαβα ότι τίποτα από αυτά δεν έχει σημασία. Έγινα αυτοπεποίθηση, άρχισα να περπατάω με υποστηρικτικούς φίλους και όλοι μάθαμε στην πορεία. Το να βγαίνετε έξω με παιδιά δεν πρέπει να είναι τόσο δύσκολο.

Πρέπει να κάνουμε τους εξωτερικούς χώρους πιο δίκαιους και να ομαλοποιήσουμε αυτό που σημαίνει να είσαι εξωτερικός.

Είμαι τυχερός που έχω τα μέσα για να αποκτήσω πρόσβαση στη φύση με την οικογένειά μου και να εκθέσω τα παιδιά μου σε χώρους πρασίνου. Είναι ευσυνείδητοι στη φύση γιατί τους έβγαλα έξω από τη γέννησή μου. Η εγκυμοσύνη και η περίοδος μετά τον τοκετό μου είχαν να κάνουν με το να είμαι όσο το δυνατόν περισσότερο έξω. Η φροντίδα του εαυτού μου σήμερα εξακολουθεί να περιλαμβάνει μια βόλτα έξω.

Όταν ήρθε η ευκαιρία να συνδεθώ με το Hike it Baby και να ηγούμαι μιας ομάδας Λατίνα μαμάδων, ενθουσιάστηκα γιατί αυτό θέλω να κάνω! Ξεκινήσαμε από τα βασικά, όπως τα είδη των καροτσιών και των μεταφορέων στη χρήση. Οι μεταφορείς μπορεί να είναι τρομακτικοί όταν δεν ξέρετε πώς να τις χρησιμοποιήσετε, είναι άλλο να βλέπετε κάποιον να το χρησιμοποιεί και άλλο να το φοράτε και να δένετε το μωρό σας. Βγάζοντας περισσότερες έγχρωμες οικογένειες σε εξωτερικούς χώρους και κανονικοποιώντας το τι σημαίνει να είσαι περιπετειώδης και υπαίθριος, θα δημιουργήσουμε μια νέα γενιά υπαίθριας κοινότητας. Ως γονείς, χρειαζόμαστε περισσότερη εκπαίδευση, πρέπει να δώσουμε στις οικογένειες τα εργαλεία που χρειάζονται για να εξερευνήσουν την ύπαιθρο.

Η Alejandrina οδηγεί την ομάδα των μαμάδων της σε μια πεζοπορία στο πλαίσιο του προγράμματος Hike it Baby’s Turn the Blues Green.

La Cuarantena: Καταργώντας τους μύθους για την υγεία μετά τον τοκετό

Υπάρχουν πολλοί μύθοι στη λατίνο κοινότητά μας σχετικά με την περίοδο μετά τον τοκετό και τι σημαίνει αυτό για τις νέες μητέρες. Για παράδειγμα, το „Cuarentena“. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι μητέρες μετά τον τοκετό καλούνται να μένουν στο κρεβάτι, να περπατούν ελάχιστα, να μην σηκώνουν βαριά αντικείμενα, να πίνουν μόνο ζεστά υγρά, να μην εκτίθενται στον κρύο αέρα και να φορούν δέσιμο για την κοιλιά (la faja). Επιπλέον, τα μωρά μας πρέπει να έχουν πολλές κουβέρτες, καπέλα και γάντια, ανεξάρτητα από τον καιρό. Μέρος της διδασκαλίας μου ως Μαιευτική Νοσοκόμα είναι να εξηγήσω και να μοιραστώ με τις νέες μαμάδες τη σημασία της μετακίνησης μετά τη γέννηση των μωρών τους και της μείωσης των στρωμάτων στα μωρά για την ασφάλειά τους, και να τους μιλήσω για το SIDS (σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου).

Λατρεύω την ιδέα ενός Cuarentana ως υποστηρικτικού πακέτου οικογενειακής φροντίδας. Κατά την περίοδο μετά τον τοκετό, κάθε μαμά είναι εξαντλημένη και επωφελείται από την εξωτερική υποστήριξη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα μείνετε στο σπίτι με το μωρό σας για 40 ημέρες. Ως νέα μαμά, το να βγεις έξω είναι απαραίτητο. Το να είσαι μέσα στο σπίτι είναι καταθλιπτικό. Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι πολύ συχνή, επομένως είναι σημαντικό να υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης και μερικές φορές το να βγείτε έξω είναι η καλύτερη επιλογή σας. Τα νεογέννητα θα κοιμούνται καλύτερα και η μαμά έχει λίγο χρόνο για να περπατήσει.

Οι συμβουλές μου για τις νέες μαμάδες

  • Βγείτε έξω, ανεξάρτητα από πολιτιστικές πεποιθήσεις. Το να φροντίζεις το μυαλό και την ψυχή σου είναι προσωπική σου απόφαση. Είτε είστε για πρώτη φορά μαμά είτε είναι η δεύτερη φορά, το άγχος και η έλλειψη ύπνου δεν αλλάζουν ποτέ. Επομένως, το να βγαίνετε σε εξωτερικούς χώρους, να αναπνέετε τον καθαρό αέρα, να κοιτάτε νέα τοπία, όλα αυτά πραγματικά βοηθούν στην κατάθλιψη.
  • Στη συνέχεια, βρείτε μια ομάδα φίλων, οικογένεια, μια άλλη νέα μαμά, κάποιον να περπατήσει μαζί σας και το μωρό σας. Το να περνάς χρόνο σε εξωτερικούς χώρους με φίλους το κάνει ακόμα πιο πολύτιμο και μπορείς να μοιραστείς τις προκλήσεις που φέρνει η μητρότητα.
  • Τέλος, μην φοβάστε και μην ανησυχείτε εάν έχετε ή όχι τον σωστό εξοπλισμό για να είστε έξω. Τα μωρά σας είναι ενθουσιασμένα που απλώς κινούνται και είναι μαζί σας.

Ρολόι Η ιστορία του Ale παρακάτω.

ABOUT HIKE IT BABY

Το Hike it Baby είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός 501(c)(3) που εργάζεται για να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου όλοι μπορούν να απολαμβάνουν τα σωματικά και ψυχικά οφέλη του να περνούν χρόνο έξω. Εστιάζουμε στη δημιουργία ευκαιριών και στην άρση των φραγμών πρόσβασης, ώστε οικογένειες με μωρά και μικρά παιδιά να μπορούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα έξω. Πιστεύουμε ότι όλες οι οικογένειες έχουν το δικαίωμα να συνδέονται με τη φύση, να επωφελούνται από το να περνούν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους και να εμπνέονται για μια δια βίου αγάπη για τη φύση. Από την ίδρυσή του το 2013, το Hike it Baby είναι μια αναπτυσσόμενη κοινότητα 270.000 οικογενειών και πάνω από 400 εθελοντές Πρέσβεις Υποκαταστημάτων. Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και εκδηλώσεις αρραβώνων σε εξωτερικούς χώρους, μπορείτε να βρείτε στο HikeitBaby.com, Facebook, YouTube, Pinterestκαι Ίνσταγκραμ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ:

Ελπίζουμε να σας άρεσε η ανάγνωση αυτού του άρθρου από το Hike it Baby. Εργαζόμαστε σκληρά για να παρέχουμε στην κοινότητά μας περιεχόμενο και πόρους που σας ενημερώνουν, σας εμπνέουν και σας διασκεδάζουν.

Αλλά το περιεχόμενο δεν είναι δωρεάν. Είναι χτισμένο στη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση συγγραφέων, συντακτών και εθελοντών. Κάνουμε μια επένδυση στην ανάπτυξη περιεχομένου υψηλής ποιότητας για να διευκολύνουμε τις οικογένειες με μικρά παιδιά να συνδεθούν με τη φύση και μεταξύ τους. Δεν το ρωτάμε επιπόλαια, αλλά αν μπορείτε, συνεισφέρετε και βοηθήστε μας να επεκτείνουμε την εμβέλειά μας.

Schreibe einen Kommentar